İlk Tanıtım Toplantısı Yapıldı

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Nevşehirliler Federasyonu  İstanbul’da Nevşehirli  iş adamları, Bürokratlar, Dernek Başkanları, yöneticileri  ve Nevşehirli  hemşehrilerimizle  Tuzla Aydıntepe Sosyal Tesislerinde yemekli  toplantıda bir araya gelerek, Soma’daki Şehitlerimizi de unutmadılar.

Türkiye Nevşehirliler Federasyonu geçtiğimiz günlerde merkez yeri İstanbul  olaraktan kuruldu. Federasyonu kurulumunda yer alan derneklerimiz, İstanbul Nevşehirliler Derneği, Bursa Nevşehirliler Derneği, Antalya Nevşehirliler Derneği, İcikliler Derneği,  İzmir Nevşehirliler Derneği ve Ankara Nevşehirliler Derneği  ile Türkiye Nevşehirliler Federasyonu kuruldu.

Tüm Nevdef Başkanı Mustafa ŞEN, İstanbul’da Nevşehirli Derneklerimizi bir araya getirerek yemekli toplantıda buluşturdu.

Toplantıya Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ramazan Öztürk, İş Adamlarımızdan Hamza Ertaş, Veysel Ertaş, Aziz Orhan, Atıf Aslan, Yaşar Özgül, Bekir Gül, Seyhan Dinç, Muhammet Şeker, Faik Oral, Sultanbeyli Hal Müdürü Rasim Bozbay,  İcikliler Dernek Başkanı Mehmet Toprakçı, Genç Suvermezliler Dernek Başkanı Ziya Çiftçibaşı, İnallı Dernek Başkanı Ahmet Ertaş, Kaymaklı Dernek Başkanı İbrahim Pilavcı, Karasenir Dernek Başkanı İbrahim Başer, Özkonak Dernek Başkanı Halit Bekaroğlu, Doğala Dernek Başkanı Yılmaz Öztürk, Yuva Dernek Başkanı Ali Aktaş, Tepeköy Dernek Başkanı Sefer Aslanhan, Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya, Öyder Dernek Başkanı Tanju Dinç, Muhasebeci Mehmet  Arı, Şair Kazım Erdem, Balkanlar Eğitim Kurumları Yöneticilerinden  Şifai Kaya, Maltepe Vaizlerinden Mehmet Yılmaz  ve saygın Nevşehirli Hemşehrilerimiz katıldı.

Sunumunu TV Program yapımcısı Ünal Kaya’nın yaptığı program Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerimizin üzüntüsünü dile getirilerek  okunan dua ile başlandı.

Tüm NEVDEF Başkanı Mustafa Şen konuşmasında “Birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Jupiterden Marsa ne kadar Nevşehirli varsa kucak dolusu selam olsun dedi.

Başkan ŞEN, konuşmasına Nevşehirlilerin birlikte hareket etmesi ve tek çatı altında birleşmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti. İstanbul’da bulunan Nevşehirli Derneklerin kendilerine verdiği destekten memnun olduğunu belirten başkan Şen, birlikten kuvvet doğacağını söyledi.

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ramazan Öztürk,  “Kendisinin de dernekçilikten geldiğini ifade ederken derneklerin önemine vurgu yaparak, yaşadığımız yerde kendi değerlerimizi yaşatmamız gerektiğini söylediler. Mustafa Şen başkanın  gayretlerini ve çabalarını takdir ettiklerini “ dile getirdiler.

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, “Birlikteliğe değinen Sayın Kaymakamımız Ali Rıza Çalışır, bu tür faaliyetlerin kültürün yaşaması için önemli olduğuna değinerek hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

Program konuşmaların ardından katılımcılar kendilerini tanıttılar ve söz hakkı alarak kurulan Tüm Nevdef’in yanında olduklarını ve desteklerini bildirdiler.

Program yemek ikramıyla devam ederken, Maltepe Vaizlerimizden hemşerimiz Mehmet Yılmaz’ın  yemek duasıyla program sona erdi.