Nevşehir'de örnek olacak bir imam gösterin deseler size bir çırpıda hemen iki isim söyleriz. Birincisi, Taşlıbel Camii İmamı Ahmet Aydemir diğeri ise Baki Öncel hocalarımız...

Peki neden? sorusunu ilk olarak Taşlıbel Camii İmamı Ahmet Aydemir'in yaptığı çalışmaları irdeleyerek başlayalım. Baki Öncel hocamız içinde ayrı bir parağraf açacağız...

Bugün ki bölümde sizlere ilk olarak Taşlıbel Camii İmamı Ahmet Aydemir'in tüm imamlara örnek olacak çalışmalarını anlatacağız. 

Öncelikle şunun altını kalın harflerle çizmemiz gerekiyor ; "İmamlık sadece 5 vakit ezan okuyup, namaz kıldırmakla olmuyor..."


Nevşehir Taşlıbel Camii İmamı Ahmet Aydemir, cübbesini çıkardıktan sonra da hayatın birçok alanında örnek çalışmalara imza atıyor. Taraflı tarafsız herkesimin büyük takdirini toplayan genç İmamın bu çalışmalarını izleyen vatandaşlar İmam Dediğin işte böyle olur diyor.

İşte örnek bir imam; Ahmet AYDEMİR:

51 yaşındaki İmam Ahmet Aydemir, uzun yıllardır görev yaptığı Merkez Esentepe Mahallesi Taşlıbel Camii'ni çicek bahçesine çevirdi.

Aydemir'in görev yaptığı Camide 24 saat kayıt yapan kapalı devre kamera sistemi, sinevizyon, projeksiyon sistemi, yangın alarm sistemi, klimalar ve cami içerisinde bakımını bizzat kendisinin yaptığı birbirinden güzel çiçekler bulunmaktadır. 

Camileri cennetten bir çiçek bahçesine dönüştüren İmam Ahmet Aydemir sürekli çocuklara iyi ahlak, aile büyüklerine saygı sevgi

Aydemir ayrıca, cemaate bilgisayar destekli projeksiyonla ilmihal ve Kur'an-ı kerim dersleri veriyor. 
- Yeter ki camiye gelsinler, hergün çiğköfte yapmaya hazırım...Öğrencilerimize bugün çiğköfte yaptık afiyet olsun yeterki onlar camiye gelsinler.


- MERHAMET VE SEVGİ... Öğrencilerimiz parkta bulduğu kuş yavrusunu annesiyle buluşturmanın sevincini yaşıyorlar RABBİM EVLATLARIMIZI MERHAMETTEN AYIRMASIN.

-Allah izin verirse öğrencilerimize ekmek kadayifini hazırladım yarın ikram edeceğiz . Canı çeken yarın camimize gelebilir saat 11.00 da cumadan önce

-Nevşehir esentepe mahallesini taşlıbel cami öğrencilerimiz piknikte hayır sahiplerinden Allah razi olsun.

-Camimizdeki öğrencilerimiz tenefüste satranç voleybol ve masa tenisi oynuyorlar

-Taşlıbel Camii Gençlik Merkezinde Sohbetimizin konusu 'Allah Her Türlü Kötülüğü ve Ahlaksızlığı Yasaklar'.

-Camimizdeki öğrencilerimiz tenefüste satranç voleybol ve masa tenisi oynuyorlar


İşte sadece yaptığı çalışmalardan kısa başlıklarla ilk akla gelenleri sizlerle paylaştık. Bir Allah razı olsunu Değerli hocamız Ahmet Aydemir fazlasıyla hak ediyor değil mi. Kendisini tebrik ediyor güzel çalışmalarının devamını diliyoruz.

İmamların Görev ve Misyonu Nelerdir?

MADDE 40 – (1) Başimam-Hatip, Uzman İmam-Hatip ve İmam-Hatiplerin ortak görevleri şunlardır:

a) Camilerde vakit namazları ile cuma, bayram ve teravih namazlarını kıldırmak.

b) Cuma ve bayram hutbelerini zamanında ve usulüne uygun olarak okumak, gerektiğinde hutbe hazırlamak, hutbe yazma ve okuma konusunda çalışmalar yapmak.

c) Görevli olduğu camide vaaz etmek; isteyen vatandaşlara camilerde veya müftülükçe uygun görülecek yerlerde Kur’an-ı Kerim okumayı öğretmek ve dini bilgiler vermek; yaz Kur’an kursları ile ilgili görevleri yapmak.

ç) Camiyi irşat ve eğitim faaliyetleri için hazır bulundurmak.

d) Her gün öğle namazından bir saat önce açıp yatsı namazından sonra kapatmak suretiyle camiyi gün boyu açık tutmak.

e) Kur’an-ı Kerim, meal/tefsir, hadis, siyer ve ilmihal konularının yer aldığı çalışma programı hazırlamak, müftülüğün onayından sonra bu programı ilan ederek camide uygulamak.

f) Dini gün ve gecelerde görev yaptığı camide program düzenlemek veya müftülükçe düzenlenecek programlarda görev almak.

g) Cami ve çevresinin bakım ve temizliğini sağlamak ve bunun için gerekli tedbirleri almak; şadırvan, abdest alma yeri ve tuvalet gibi yerlerin temizliğinin vakıf, dernek, köy tüzel kişiliği, belediye veya ilgililer tarafından yapılmasını sağlamak.

ğ) Teberrukat eşyasının bakımını ve korunmasını sağlamak.

h) Cami içinde ve avlusunda izinsiz yardım toplanmasını engelleyici tedbirler almak.

ı) Görevli bulunduğu caminin yönetimiyle ilgili iş ve işlemleri yapmak, caminin ihtiyaçlarını giderici tedbirler almak, gideremediği noksanlıkları müftülüğe bildirmek.

i) Türk Medeni Kanununa göre akdedilen nikahtan sonra isteyenlere nikahın dini merasimini icra etmek.

j) Cami ziyaretlerinin, İslam adabına ve güvenlik kurallarına uygun bir şekilde yapılmasını sağlamak; camilerin avlu ve müştemilatında satıcılık, dilencilik gibi ibadet huzurunu ihlal eden her türlü davranışı ve faaliyeti önlemek için gerekli tedbirleri almak.

k) Belediye tarafından cenaze hizmeti verilmeyen yerlerde cenaze teçhiz ve tekfin hizmeti vermek, cenaze namazı kıldırmak ve defin işlemlerini yapmak.

l) Bayram, dini gün ve geceler, doğum, sünnet, düğün, hastalık, ölüm ve benzeri vesilelerle görev mahallinde ikamet eden vatandaşlara din hizmeti sunmak.

m) Görev mahallinde ikamet eden kimsesiz, yetim-öksüz, engelli ve ihtiyaç sahibi insanlarla ilgilenerek ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde ihtiyaçlarını gidermeye çalışmak.

n) İnsanlar arasında ülfet, sevgi, dayanışma ve kardeşliği artırıcı faaliyetler yapmak.

o) Görev mahallinde bulunan çocuklar ve gençlerin dini ve ahlaki eğitimlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak.

ö) Müftülüğün bilgisi dahilinde görev mahallindeki vakıf, dernek ve benzeri kuruluşların Başkanlığın hizmet alanı ile ilgili konulardaki taleplerine katkı sağlamak.

p) Camide kadınların ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmeleri amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak.

r) Müezzin-kayyımın bulunmadığı zamanlarda onun görevlerini de yapmak.

s) 442 sayılı Köy Kanunu gereğince köy ihtiyar meclisi tabii üyeliği görevini yapmak.

ş) Görev alanı ile ilgili verilen diğer görevleri yapmak.

Öncelikle şunun altını kalın harflerle çizmemiz gerekiyor ; "İmamlık sadece 5 vakit ezan okuyup, namaz kıldırmakla olmuyor..."


Özellikle üzülerek belirtmek istiyorum ki büyüğüne saygısı, küçüğüne sevgisi kalmamış, haramı helali unutmuş, madde bağımlılığı başta olmak üzere kötü alışkanlıkları ile gerek ailesine gerekse ülkesine faydası olmayacak genç neslimizi ve ailelerini Dini konularda bilgilendirmek bu konuların çözümü için etkin rol almak konusunda kaç tane İmamız bu konuya kafa yoruyor? Ben şahsen Bir kaç istisna dışında hiçmi hiç duymadım. Bir İmamız haricinde, bu konuda hassasiyet gösteren tek bir imamamız olmaması hem acı hemde düşündürücü...

Önce aynaya bakalım!  Elbette Anne ,baba, aile büyüklerinden başlayarak, (eş,dost,akraba,arkadaş) toplum, çevre, Okul (öğretmen , idareciler, Eğitmenler), Siyasiler, Yerel Bürokratlar, STK'lar, Basın medya kuruluşları, bu hassas konunun ilk başta ismi sayılması gerekenler. Sırasıyla, onlarada sıra gelecek.

Tamda sırası gelmişken Başta Nevşehir Emiyet Müdürümüz Mehmet Artunay ve Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Ziyaddin Cavlak'ı ayırıyorum. Her iki değerli mülki amirlerimizede ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.Allah kendilerinden razı olsun.

Ama ya İmamlarımız ? Unutmayın ki böylesine hassasiyet içeren bir konuda eğer zaafiyet gösterdiğimiz an bu boşluktaki koltukları gelir birileri doldurur. Çocuklarımıza, Gençlerimize ve büyüklerimize İslamiyeti ahlakı ve müslümanca nasıl yaşanırı anlatmak adına siz değerli imamlarımıza çok ama çok büyük iş düşüyor. Bu çok önemli bir vebal ve ilk iş cami sevgisinden başlanmalı.