CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Nevşehir mitinginde yaptığı, Cumhurbaşkanı seçilirsem ilk işim 2. Ordu Komutanı Metin Temel’i emekli edeceğim ve "Apoletlerini sökeceğim" şeklindeki skandal sözleriyle yaptığı tehditkar açıklamasına tüm yurt sathında tepkiler çığ gibi büyüyor.

CHP Cumhurbaşkanı adayı İnce'nin, özellikle Fırat Kalkanı Harekatı ile Afrin'de ki başarıları ile yine Darbecilerle TSK’da mücadele eden isimlerin başında gelen Korgeneral İsmail Metin Temel hakkında "- Senin o apoletlerini sökmessem bende Muharrem İnce değilim"  söylemleri büyük tepki topladı.

İlk Tepki Erdoğan'dan geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Nevşehir mitinginde yaptığı, "2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’in "Apoletlerini sökeceğim." açıklamasına Konya'dan çok sert cevap verdi.

Erdoğan: "İnce, Haddini aşıyor..." - Malatya iftarı parti iftarı değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında; 2.Gün önce Malatya'ya gittiğimde, Türkiye Esnaf Sanatkar Odası orada o akşam bir iftar verdiler. Malatya'da şahsımın bulunduğu bu iftar sofrasına 2. Ordu Komutanımızın katılmasından beyfendi rahatsız olmuş. Nasıl olurda o iftara katılırmış...Haddini öyle aşıyor ki, Metin Temel Paşamızın apoletlerini söküp emekli edeceğini söyleyecek kadar muvazeneyi kaybediyor.

Herşeyden önce Malatya iftarı parti iftarı değil.

Bunların asıl derdi Afrin. Bunun genel başkanı Zeytin Dalı Operasyonu başladığında yeri göğü inletiyordu. Kahraman askerlerimiz teröristlerden 4 bin 500'ünü imha ederek Afrin'e girdi mi girdi... Bu kahraman askerlerimizin başında da Metin Temel Paşamız var mıydı? İşte bütün mese bu. Kendi Aklınca bunun intikamını alıyorlar. Ülkemiz ve milletimiz hayrına ağızlarından tek bir söz söylemeyenler, Baktılar ki bize diş geçiremiyorlar, şimdi terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyorlar. Niye böyle yapıyorlar biliyormusunuz ? Çünkü şunuda biz yaptık. Milletimize gösterecekleri bir eserleri, böyle bir vizyonları, böyle bir niyetleri de yok...

Bu millet seni o sandığa öyle bir gömer ki...

Muharrem İnce, millet sana Metin Temel Paşa'nın apoletlerin sökecek fırsatı hiçbir zaman vermez ama seni o sandığa öyle bir gömer ki, çok hevesli olduğun CHP Genel Başkanlığı yarışına katılacak yüzün dahi kalmaz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da Esnaf Sanatkârlar Odasının düzenlediği iftara katılan İkinci Ordu Komutanı İsmail Metin Temel ile ilgili Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökeceğim emekli edeceğim" sözlerine değindi. Söz konusu iftarın parti iftarı olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehir protokolü gibi İkinci Ordu Komutanı’nın da orada hazır bulunduğunu ifade etti. Zeytin Dalı Harekâtı’nı komuta eden İsmail Metin Temel ile terörle mücadele çalışmaları ve Afrin Harekâtı dolayısıyla yakın bir hukukları olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, asıl derdin Afrin olduğunu, söz konusu kişilerin bunun intikamını aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkenin ve milletin hayrına ağızlarından tek bir söz söylemeyenler, baktılar ki bize diş geçiremiyorlar, şimdi terörle mücadele kahramanlarımıza saldırıyorlar. Niye böyle yapıyorlar biliyor musunuz? Çünkü işte şunu da biz yaptık, milletimize gösterecekleri bir eserleri yok. Eserleri olmadığı gibi, böyle bir vizyonları, böyle bir hevesleri, böyle bir niyetleri de yok.”

Muharrem İnce'nin Nevşehir'deki Apolet açıklamasına tepkiler çığ gibi...

Perinçek: "Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olamaz..."

Muharrem İnce'nin Apolet açıklamasına bir tepki de Doğu Perinçek'ten geldi. İnce'nin 2.Ordu komutanı hakkında yaptığı açıklamasına sert tepki göstererek İnce hukuk bilmiyor. Hukuğu ayaklar altına alıyor. Artık İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adayları sona ermiştir. Biz TSK'nın yanındayız, ABD'nin PKK'nın karşısındayız. Bir vatan savaşındayız. Bu savaş komutanlarla yönetilir. Muharrem İnce, ABD'nin yanında Türk ordusuna kurşun sıkıyor.

Muharrem İnce'nin Nevşehir konuşmasına cevap: "Sizin bu apoletleri sökmeye gücünüz yetmez...! "

Canikli: "Cumhurbaşkanımız aynı zamanda Başkomutandır. Hatırlatırım..."

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'de tepki gösterdi. "Ve o Apoleti sökmeye sizin gücünüz yetmez "dedi.

Canikli twitter hesabından yaptığı açıklamasında; Sayın Muharrem İnce, Afrin Operasyonu’nun Kahraman Komutanlarından İkinci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in apoletlerini sökecekmiş. Sayın İnce, Cumhurbaşkanımız aynı zamanda Başkomutandır. Korgeneral İsmail Metin Temel Başkomutanı'nı alkışlıyor, hatırlatırım...Ayrıca Korgeneral İsmail Metin Temel Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden ve masum insanlarımızı katleden teröristleri Afrin’de etkisiz hale getiren Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi savaş alanında yöneten Kahraman bir Komutandır.Onun apoletleri, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmesinin nişanesidir. Ve bu apoletler milletimiz tarafından takılmıştır. Sizin bu apoletleri sökmeye gücünüz yetmez. Türk Silahlı Kuvvetleri’mize ve onun Komutanının apoletlerine dil uzatmak sizin haddiniz değildir.Sizin Genel Başkanınız Kılıçdaroğlu oradaki teröristleri korumak için TSK’nın Afrin’e girmesine karşı çıkmıştı. Siz, şimdi Afrin’deki teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin intikamını mı almaya çalışıyorsunuz.İlla birşey yapmak istiyorsan teröristlere ve onların siyasi uzantılarına her türlü desteği veren partiniz CHP’nin ve onun Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yakasına yapış. Öyle anlaşılıyor ki siz de Kılıçdaroğlu gibi teröristlerle etkili mücadele edilmesinden rahatsızsınız.

Ne olmuştu?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmasında: 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da davetli olarak katıldığı iftar proğramında yer almasını ve Erdoğan'ı konuşmalarında alkışlamasını “Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek, herkes kurallara uyacak. Cumhurbaşkanı seçilirsem, ilk işim Onun apoletlerini sökeceğim” demişti.

Hem 15 Temmuz Alçak Girişimin, Hemde Zeytindalı Harekatının Kahramanı İsmi:  İsmail Metin Temel Kimdir?

Aslen Bayburt’lu olan İsmail Metin Temel Taht köyünde 1958 yılında dünyaya geldi. Ailesi köyden göç edip Adana’ya yerleşince İsmail Metin Temel bu kentte eğitimini tamamladı.

2015 yılında yapılan Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında Korgeneral olarak Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na tayin edilen İsmail Metin Temel, FETÖ’yle mücadelede ön saflarda yer aldı, son YAŞ’ta korgeneral rütbesindeyken 3 yıl erken Orgeneral yapıldı ve 2’nci Ordu Komutanlığına getirildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda başarılı oldu. İdlib'de gözetleme kulelerinin kurulumunda ve Afrin Harekatı hazırlıklarında büyük rol oynadı. Afrin Operasyonu'nu yöneten komutan olarak atandı.

Darbecilerle TSK’da mücadele eden isimlerin başında gelen Korgeneral İsmail Metin Temel'e susturucularla suikast planlandığı ortaya çıkmıştı. Silopi Özel Kuvvetler Üssü’nde görevli 8 kişilik suikast timi, 15 Temmuz gecesi helikopterle havalanmıştı. Uçuşların kaldırılmasına rağmen gelen helikopteri şüpheli bulan Temel, birliğindeki askerlere emir vererek teyakkuza geçirmişti.

8 kişilik suikast timi, helikopterden iner inmez püskürtüldü. Suikast timi kendilerini darbeciler değil vatansever askerlerin karşılaması üzerine havalanıp Silopi'ye geri döndü.

Lakabı BABA

İsmail Metin Temel, emrindeki askerlerin ‘baba’ lakabıyla andığı bir komutan. Temel’in, görev yaptığı yerlerde emrindeki erlerin gece koğuşlarını gezerek üstlerini örttüğü, rütbeli subayları yanından uzaklaştırarak onların sorunlarını dinlediği, askere moral olsun diye makam arabasının camlarını açarak yüksek sesli müzikle askerlere moral verdiği belirtiliyor.

FEDA ve VEFA...

Temel'in Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirdiği ortaya çıktı. Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü yıllardır yerine getiriyor.

Temel, daha önce de 2007 yılında şehit olan askeri Şırnaklı er Şeref Bulut’a verdiği ‘Annene bakacağım’ sözünü yıllardır yerine getirdiği belirtiliyor. Şehit erin ailesini ziyaret ettiği bir sırada, Bulut’un Uludere’deki ağabeyi Sadık Bulut kardeşinin komutanını baba gibi gördüklerini belirterek “kardeşim şehit düştükten sonra komutanı bizi hiç yalnız bırakmadı, gittiği her yerden aradı, ‘eksiğiniz, ihtiyacınız var mı’ diye sordu. Biz de onu bir ağabey, baba gibi bildik” demişti.