NEVŞEHİR(MHA) Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığının düzenlemiş olduğu 2015 Yenilikçi Ödüller proje yarışmasında Nevşehir İncekeralar İlköğretim okulunun hazırladığı "Dönüşüm Muhteşem Olacak " proje ile Bölge Birinci oldu.

Nevşehir Merkez İncekaralar İlkokulunda öğretmen ve öğrencilerin fedakarca çalışmaları Türkiye’ye örnek bir oyun parkını ortaya çıkardı. Tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yapılan oyun parkı görenleri şaşırtıyor.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bulunan İncekaralar İlkokulunun etrafındaki yerleşim alanlarında bir oyun parkının bulunmaması ve öğrencilerin bedensel etkinliklerde bulunabilmesi düşüncesiyle yola çıkan okul öğretmenleri ilimizdeki birkaç esnaftan kullanılamaz durumdaki 130 adet oto lastiği, çeşitli ebatlarda demiri ve diğer malzemeleri toparladılar.

İncekaralar İlkokulunda yaklaşık üç aylık bir çalışmanın sonucunda büyük oranda oto lastiklerinden oluşan bir oyun parkı oluşturuldu. Geçtiğimiz günlerde bir açılış töreni de düzenlenen oyun parkını gören milli eğitim müdürlüğü yetkilileri de oldukça ilginç parkı görünce oldukça şaşırdı.

Akşam saatlerine kadar öğrencilerin oyun oynadığı bir mekan haline gelen İncekaralar İlkokulu’ndaki ilginç oyun parkının örneği Türkiye genelinde başka bir ilde bulunmuyor.

Okul Yetkilileri, oyun parkının oluşturulmasında katkı sağlayan esnaflara teşekkür ettiler.