Vatandaş İsyanda, “İnşaat gürültüsüne kim dur diyecek !.... İnşaat alanında sabah saatlerinden itibaren taş kırma ve delici alet çalıştırılası nedeni ile ortaya çıkan gürültü mahalleliyi isyan ettirdi.

Nevşehir Merkez Ragıp Üner Mahallesi Tuzlu Su Parkının hemen arkasındaki alanda geçtiğimiz hafta başlatılan inşaat çalışmasında, taş kırma ve delici alet kullanılması ile meydana gelen yoğun gürültü, mahalle sakinlerinin tepkisine sebep oldu.

Bütün bir haftanın yorgunluğunu evlerinde dinlenerek geçirmek isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan ve akşam saatlerine kadar aralıksız devam eden inşaat gürültüsünden rahatsız olduklarını belirterek, yaz ayının bu sıcak günlerinde gürültü sebebi ile pencerelerini de açamadıklarını belirtip şikâyetlerini dile getiriyorlar.

Mahallelinin şikâyetçi olduğu diğer bir konu ise çevre güvenliği alınmamış olması. İlgili mevzuat gereği, inşaat yerinde çevrenin can güvenliği açısından alana yaklaşılmaması için uyarı levhaları konulması, her türlü tehlikeyi önleyecek şekilde inşaat çevresinin uygun malzeme ile kapatılarak gerekli güvenlik önlemlerinin alınması gerekirken, güvenlik açısından bir düzenleme yapılmamış.

Ayrıca, faaliyet sahibi tarafından şantiye alanında; inşaatın başlama, bitiş tarihleri ve çalışma periyotları ile alınan izinlere ilişkin bilgileri inşaat alanında herkesin kolayca görebileceği bir tabelada gösterilmesi gerekirken böyle bir tabela da yok.

Mahalle sakinleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne çok yakın bir alanda başlatılan inşaatla ilgili gerekli önlemlerin alınmasını bekliyorlar.

 

5 Temmuz 2014 Cumartesi