Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanlığından yapılan açıklamada International Agri-Food Network adlı oluşumun talebi konusunda oda üyeleri bilgilendirildiler.
Konuya ilişkin açıklamada; “TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Gıda Güvenliği Komitesi'nin 44. Toplantısı (CFS44)'nın 9-13 Ekim 2017 tarihlerinde Roma' da FAO merkezinde düzenlendiği belirtilmektedir. Söz konusu toplantıya Bakanlık personelinin yanında Roma Büyükelçiliğimizden de katılım sağlandığı ifade edilmektedir. 
CFS 44. Toplantısında, gıda güvenliği alanındaki paydaşlar bağlamında, özel sektörün gıda israfı ve kaybının önlenmesiyle ilgili rolüne de işaret edildiği belirtilmektedir. Bu kapsamda, Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen, toplantı kapsamında CFS'nin Özel Sektör Mekanizmasının sekretaryası görevini yürüten International Agri-Food Network adlı oluşum tarafından 12 Eylül 2017 tarihinde CFS44'e katılan ülkelerin resmi yetkilileri ve özel sektör temsilcileri için bir akşam yemeğinin verildiği bildirilmektedir.  Söz konusu etkinliğe Roma Büyükelçiliğimizin katılım sağlamış olduğu, verilen akşam yemeğinde anılan oluşumun Başkanı Donald Moore'un üretim, işleme ve depolama süreçlerinde gıda israfı ve kayıplarını en aza indirgemek için FAO üyesi ülkelerdeki özel sektör kuruluşlarıyla irtibat kurmak ve birlikte çalışmak istediklerini belirttiği, katılımcılardan, bahse konu isteklerinin ülkelerindeki özel sektör kuruluşlarına iletilmesi hususunda yardım talep ettiği bildirilmektedir. 
Anılan oluşum hakkında ayrıntılı bilgiye www.agrifood.net adresinden ulaşılabilmektedir” denildi.