Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde 1.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  Edinilen bilgilere göre, Nevşehir’in Kozaklı ilçesine bağlı Hızıruşağı civarında saat: 04.02 sularında 1.4 büyüklüğünde deprem oldu. Neyseki herhangi bir can yada mal kaybı yaşanmadı.

HIZIRUSAGI KOZAKLI NEVSEHIR civarında, saat 04:02 sularında , 1.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bu depremin 34.6403 doğu meridyeni, 39.3232 Kuzey Paralelinde; 6.9 derinliğinde olduğunu Kandilli Rasathanesi açıklamıştır. Alınan bilgilere göre Siddet (Md-Ml-Ms) : -.--1.4--.- olarak tespit edilmiştir.

Deprem küçük, panik büyük oldu.​
Sabah erken saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlar bu depremi çok fazla hissetmediler ama haberini duyduktan sonra büyük korku yaşadılar. 
Nevşehir'de korkutan deprem! Kozaklı'da yaşandı
Dün Irak'ın İran sınırına yakın Halepçe kenti yakınında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem Nevşehir'de de hissedildi. Irak'ta yaşanan Deprem sonrası 
Nevşehir’de akıllara olası bir depremin ilimizde etkileri ne olur sorusunu akıllara getirdi.

Nevşehir ilimizin deprem riskinin uzak ihtaimal olmasıyla Türkiye de güvenli bölgeler arasında gösteriliyor...
 Maden Tetkik Arama Enstitüsü araştırmalarına göre hazırlanan raporda, Aksaray, Kayseri Kırşehir, Yozgat diri fay hattına sahip denilirken, Nevşehir'in deprem riskinden uzak olduğu belirtildi. ​Zira, Nevşehir: Büyük bir kısmı 3., geri kalan kısmı 4. derece deprem bölgesinde bulunuyor. Nevşehir'in en az riski olan ilçesi güneyinde bulunan Derinkuyu ilçesi.

İşte Nevşehir Deprem Haritası, Nevşehir Deprem Fay Hattı Haritası

Nevşehir İli Deprem Haritasında, Nevşehir il ve ilçelerinin içinde bulundukları deprem kuşakları, aktif fay hatları, risk bölgeleri gösterilmektedir.

Nevşehir İli Deprem Haritası, Nevşehir Deprem Fay Hattı Haritası