Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “20 DAKİKA”, oyuncu Işıl Yücesoy’u konuk etti. Yücesoy, NTV Radyo dinleyicilerine oyunculuk ve müzik hayatından bahsetti. Yücesoy, ekmek yediği Ürgüp'e vefa borcu olduğunu söyledi.
“PROGRAMLI OLURSANIZ BİRÇOK ŞEYİ BİR ÖMRE SIĞDIRABİLİYORSUNUZ”
Çemberimde Gül Oya, Yer Gök Aşk, Kara Para Aşk gibi pek çok televizyon dizisinde ve Çağan Irmak’ın filmleri “Prensesin Uykusu”, “Unutursam Fısılda” gibi sinema filmlerinde rol alan Yücesoy, şimdilerde Aşk ve Mavi’de “Refika” rolüyle sevenlerinin karşısına çıkıyor.
Pek çok dizi ve filmin yanı sıra müzik hayatıyla da ses getiren ünlü oyuncu, “Programlı olursanız bunca şeyi bir ömre sığdırabiliyorsunuz. Kendinizi düzene sokarsanız ve yapmak istediğiniz şeyler, hayallerinizin içinde gerçekten varsa oluyor” dedi.
“ÇAĞAN IRMAK, BENİM DOĞURMADIĞIM BİR ÇOCUĞUM”
Çağan Irmak’ı “O benim doğurmadığım bir çocuğum” sözleriyle anlatan Yücesoy, “Çağan, ülkenin özellikle dikkat etmesi gereken çok özel bir çocuk” dedi.
Yücesoy, yer aldığı projelerde kendisinde en çok iz bırakan karakteri birbirinden ayıramadığını belirterek, “Nasıl çocuklarınızın birini diğerinden ayıramıyorsanız ben de canlandırdığım karakterler arasında bir seçim yapamıyorum. Çünkü hepsini siz doğurdunuz ve o karakteri canlandırırken bir gün son bulacağını bilerek yapıyorsunuz” sözleriyle anlattı.
 

 
“BEN ÇOK ÇABUK SIKILAN BİR KADINIM”
Devlet tiyatrolarının ardından sahne hayatına müzikle devam eden Yücesoy, sonrasında müziğe ara verip televizyon dizilerine ve sinemaya başladığını anlattı.
Ünlü oyuncu, “Ben çok çabuk sıkılan bir kadınım. Eğer duygularınızı, gerçek sevginizi, gerçek yürek çarpıntınızı ortaya koyamazsanız ve karşıdan alamazsanız benim gibi kadınlar için o işe devam etmeniz mümkün değil. Ben İzmir Devlet Tiyatrosu’ndayken aynı insanlar, aynı oyuncular, herkesin ne yaptığını biliyorsun... Dizi dünyasında da aynı şartlar devam ediyor ve bir anda bana basıveriyor. İyi ki hayatta farklı alanlara kayabilecek yerlerim oldu” dedi.
"BENİ İYİ Kİ DE KANDIRMIŞ”
37 yıl sonra “Zamansız” albümüyle Çağan Irmak, Yeşim Salkım, Cenk Eren gibi isimlerle düet yapan ve sevenleriyle buluşan Yücesoy, “Hiç düşünmediğim bir projeydi. Bir gün Hakan Eren geldi ve ‘Şimdiye kadar yaşamış olduğun deneyim bu proje için çok önemli’ dedi ve beni kandırdı. İyi ki de kandırmış”
 

 
“ÖMRÜM YETTİĞİNCE PROJELER YAPACAĞIM”
Eylül ayında single çıkarttığını anlatan ünlü oyuncu, “Halka sözüm vardı. Bir sözüm daha var; 80 yaşımda da şarkı söyleyeceğim” dedi. Yücesoy ayrıca, “Çocuk Diskosu” albümünde Fış Fış Kayıkçı’yı da seslendirdiğini sözlerine ekledi.
Kitap yazdığını da anlatan ünlü oyuncu ayrıca, belgeselinin yapıldığını ve Youtube’da yayınlamaya başlayacağını belirterek “Ömrüm yettiğince projeler yapacağım” dedi.
“FİKRET ŞENEŞ BANA ‘RUS AJANI MISIN?’ DİYE SORDU”
Yücesoy, Türk popunun efsanevi söz yazarlarından Fikret Şeneş’le bir anısını da dinleyicilerle paylaştı. Ünlü oyuncu, “Boğaz’da çok ünlü bir gece kulübünde çıkıyordum. Benim saçlar o dönemde kısacık, Rus şarkıları söylüyorum, bardaklar kırıyorum ve atmosfer gerçekten çok farklı. ‘İstanbul’da bir kadın çıkıyor’ diye dedikodu yayıldı. Fikret Hanım da merak etmiş. Çıktığım yere gelmiş ve beni birden dinleyince ayağa kalkıp yüksek sesle bana ‘Sen Rus ajanı mısın?’ diye sordu. Onunla ilk tanışmamız böyle oldu” dedi.
"VEFA BORCUM VAR”
Yeni projeleri olduğunu söyleyen Yücesoy, öncelikli planı arasında “Neden” bestesine Ürgüp’te klip çekmek olduğunu söyledi. Ünlü oyuncu, “Ürgüp’e vefa borcum var. Topraklarında çok ekmek yedim. Oraya bir hediye bırakmak istiyorum” dedi.