Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık Barata, Nevşehir'de Dünyanın En Büyük Yeraltı Kaya Yerleşiminde incelemelerde bulundu.

Toplu Konut  İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki çalışmalar sırasında keşfedildikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığının onayı ile temizleme çalışmaları Nevşehir Belediyesi tarafından sürdürülen dünyanın en büyük yeraltı şehrini gezen İşkur Nevşehir İl Müdürü Barata'ya burada çalışmalara ilişkin olarak Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Mustafa Alevli tarafından bilgi verildi.

Bölgede ortaya çıkartılan tüf kayaya oyulu kilise, manastır, mezar odaları ,at ahırları ve diğer sosyal yaşam alanlarını gezen Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık Barata, "Nevşehir Yeraltı şehrinde 360 bin m2  lik Alanda Kazı Çalışmaları Yapan İşçilerimiz ve Yetkililerimizle Bir araya Gelip İncelemelerde Bulunduk. Bize burada yardımcı olan Sayın Mustafa Alevli'ye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.