Marmara, Akdeniz ve Ege'de meydana gelen deprem korkuttu. Merkez üssü Ege Denizi olan depremin büyüklüğü ilk gelen bilgilere göre 7.2...

BÜYÜK KORKU YARATTI

İstanbul ve ilçelerinde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, İzmir ve Antalya'da da büyük korku yarattı.

Saat 12:25'te meydana gelen depremin Reuters'ın son dakika bilgisine göre depremin büyüklüğü 7.2. Deprem İstanbul'da da etkili şekilde hissedildi.

İstanbul'da deprem oldu!

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.
Saat 12:25'te meydana gelen depremin Reuters'ın son dakika bilgisine göre depremin büyüklüğü 7.2.. Deprem İstanbul'da da etkili şekilde hissedildi.

Reuters ise depremin Yunanistan'ın Dedeağaç bölgesinde ve 7.2 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.Gökçeada hissedilen 6.2 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem  İstanbul  ve çevre illerde de  güçlü şekilde hissdildi. Deprem yaklaşık 20 saniye sürdü.

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.
İlk gelen bilgilere göre merkez üssü Ege Denizi olan depremin büyüklüğü 6.7… Telefon hatları kilitlendi.

AVRUPA AKDENİZ SİSMOLOJİK ARAŞTIRMA MERKEZİ’NİN BİLGİLERİNE GÖRE

Ege Denizi açıklarında 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
Gökçeada'da 6.7 şiddetinde deprem

 İstanbul'un bütününde hissedilen deprem büyük korku yarattı. Depremin merkez üssü Gökçeada açıkları... Derinliği ise 10 kilometre... Depremden sonra cep telefonları kilitlendi, Kandilli'nin sitesi çöktü. İstanbul'dan Antalya'ya kadar çok geniş bir bölgede hissedildi.

KANDİLLİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Kandilli Rasathanesi yaptığı açıklamada; merkez üssüGökçeada'nın batısı olan depremin büyüklüğünü 6.7 olarak duyurdu. Ancak daha sonra  Kandilli bu rakamı 6.5 olarak değiştirdi.

Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26’da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu’dan Edirne’ye, İstanbul’dan İzmir’e, Çanakkale’den Eskişehir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı araştırılıyor.

BÜYÜK KORKU YARATTI

İstanbul ve ilçelerinde şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'da da halkı sokaklara döktü.

KANDİLLİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Kandilli Rasathanesi merkez üssü Gökçeada'nın batısı olan depremin büyüklüğünü önce 6.7 olarak duyurdu ancak daha sonra 6.5 olarak yeniledi. Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu ise merkez üssü Yunanistan’dan olan 7.2 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 91 km olduğunu duyurdu.

AFAD 6.5 OLARAK DUYURDU

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın internet sitesindeİstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen depremin Ege Denizinde ve 6.5 şiddetinde meydana geldiği açıklandı. 

5 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Deprem birçok yerde paniğe neden olurken, binalardan atlayanlar ve bu nedenle yaralananlar oldu. Şarköy’de binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Deprem ilk belirlemelere göre başta Gökçeada olmak üzere Edirne ve Çanakkale’nin bazı yerleşim merkezlerinde binalarda hasara neden oldu.


Çanakkale Valisi'nden deprem açıklamasıVali Çınar, can ve mal kaybının olmadığını açıkladı.
Çanakkale Valisi Ahmet Çınar Çanakkale il merkezi ve ilçelerinde herhangi bir can veya mal kaybının olmadığını açıkladı.

istanbul_deprem_son_dakika-001.jpg

Ayrıntılar Birazdan...

Yunanistan'da 7,2 büyüklüğünde deprem

Saat 12:25'te meydana gelen deprem Yunanistan, Dedeağaç merkezli ve 7,2 büyüklüğünde.. Türkiye'nin batısındaki birçok şehir de salladı.

Reuters'ın son dakika  bilgisine  göredepremin büyüklüğü 7,2..

Deprem İstanbul'da da  etkili  şekilde hissedilirken  Türkiye'nin batısı sallandı.

Deprem İzmir, Çanakkale, Kocaeli, Balıkesir, Manisa ve Antalya'da da büyük korku yarattı.

Anadolu  Ajansı ise depremin büyüklüğünü 6,5 olarak açıkladı. 

Depremin ardından yakınlarına ulaşmaya  çalışan  vatandaşlar, yoğunluktan dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşadı. 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ege Denizi'nde meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depreme ilişkin, "İstanbulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi şu ana kadar intikal etmemiştir. Bilgi toplamaya devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.