Nevşehir Yeniçeşme ilköğretim okulunun adı Aslen Nevşehir'in Avanos İlçesi Üçkuyu Köyü nüfusuna kayıtlı değerli hemşehrimiz Mustafa Çalışkan ilköğretim okulu olarak değiştirildi.

Nevşehir merkez Esentepe Mahallesi'ndeki 21 derslikli bir ilkokula İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın adının verilmesi dolayısıyla düzenlenen Törene Nevşehir Valisi İlhan Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Başakşehir Kaymakamı ve NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, İstanbul Başsavcı Vekili ismail Uçar, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir, Türkiye - Ceza hukuku uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen, Eski İstanbul Nevşehirliler Dernek Başkanı Doğan Hastanesi Sahibi Dr. Doğan Birgül, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici,Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay,  Değerli İş Adamlarımız Yaşar Eroğlu, Fazıl Çekirdekçi, Seçkin Çekirdekçi, Oğuz Türkkan, Alphan Namlı , Önder Arpacı, Yaşar Köybaşı ,Vejni Büyük, Mesut Altın, Muhittin Sağlam ,Prof. Dr. Fehmi Yılmaz, Ali İlker Tepeköy ,Ali Bozkurt , İlker Kuruöz, Nevşehir Eczacılar Odası Başkanı Tansu Gök ile çok sayıda öğrenci ve öğretmenler katıldı.

15 Temmuz kahramanı Nevşehirli hemşehrimiz İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, burada yaptığı konuşmasında, "Bu nazik çalışma, beni duygulandırdı, teşekkür ediyorum." dedi.

Vatan ,Bayrak Devlet ve Millet sevgisini çocuklarımıza aşılamalıyız diyen Çalışkan, "15 Temmuz bir Milattır asla unutmamalı ve unutturmamalıyız" dedi. 

Gayret eden herkesin başarılı olacağına dikkati çeken Çalışkan, Avanos'un Üçkuyu köyünde 10 çocuklu bir ailenin sekizinci çocuğu olarak yetişip bugünlere geldiği belirtti... 15 temmuzu unutmamalı ve asla unutturmamalıyız diyen Çalışkan, " Ben, 15 Temmuz'u iki türlü hatırlıyorum. İlki darbe olması ki bu en kötü yanıydı. Diğerinde ise Türk milletinin millet olma olgusunu en güzel şekilde göstererek tüm dünyaya verdiği büyük ders. Bu aziz Milletimizin gücünü, ferasetini, cesaretini hatırlıyorum. Bizler de o gün orada görevli olduğumuz için sadece yapmamaız gerekenleri yaptık, görevimizi yaptık. Çok şükür Allah bizi utandırmadı. Ve Düşmanlarımızın hepsi şunu gördü ki Türk milleti ile baş edilemez. Bizimle oturup konuşabilirsiniz, sohbet edersiniz fakat bizimle savaşmayı biz hiç kimseye tavsiye etmiyoruz. O gün çakısı, bıçağı dahi olmayan insanlar o tankların üzerine yürüdü. Bizim teşkilattan tankın, helikopterin arkasından tabanca ile koşanlar oldu. Bu apaçık göstermiştir ki, 15 Temmuz gecesi Milletimizin Dik duruşunın anlamı; Vatan sevgisiydi, mukaddesat sevgisiydi. Şükürler olsun Allah bizleri utandırmadı. Bir daha böyle şeylerin olmamasını temenni ediyor, 15 Temmuz'u da asla unutmamız ve unutturmamamız gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum."

Törene Nevşehir Valisi İlhan Aktaş, Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Başakşehir Kaymakamı ve NEVBİAD Başkanı Kazım Tekin, İstanbul Başsavcı Vekili ismail Uçar, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Gaffar Demir, Türkiye - Ceza hukuku uzmanı Prof. Dr. Ersan Şen, Eski İstanbul Nevşehirliler Dernek Başkanı Doğan Hastanesi Sahibi Dr. Doğan Birgül, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici,Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay,  Değerli İş Adamlarımız Yaşar Eroğlu, Fazıl Çekirdekçi, Seçkin Çekirdekçi, Oğuz Türkkan, Alphan Namlı , Önder Arpacı, Yaşar Köybaşı ,Vejni Büyük, Mesut Altın, Muhittin Sağlam ,Prof. Dr. Fehmi Yılmaz, Ali İlker Tepeköy ,Ali Bozkurt , İlker Kuruöz, Nevşehir Eczacılar Odası Başkanı Tansu Gök ile çok sayıda öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Kurdele kesiminin ardından eşi ve çocuklarıyla birlikte Okul açılışına katılan 15 Temmuz kahramanlarından Nevşehirli değerli hemşehrimiz İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan bir konuşma yaparak Öncelikle Bu Eğitim yuvası okulumuza ismimi veren Başta Valimize ve değerli Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Nevşehirli olmaktan her daim onur duydum gurur duydum. Şuan Nevşehir'de olmaktanda son derece mutluyum dedi.

Nevşehir Valisi İlhan  Aktaş'ta Emniyet Müdürü Çalışkan'ın minik oğlu ile sahneye çıktı ve kendisine mikrofon vererek 15 Temmuzu anlatan şiirini okutturdu. Vali Aktaş, 15 Temmuz akşamı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hükümetine milletine ve ülkesine karşı girişilen haince saldırıya karşı İstanbul’da görev yapan hemşehrilerimiz başta İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa ÇALIŞKAN, Başsavcı Vekili İsmail UÇAR, İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Gaffar DEMİR olmak üzere İl Emniyet Müdür Yardımcıları Murat KARAKAYA VE Mustafa GÜLTEKİN kahramanca ve fedakarca mücadele etmişlerdir. Özellikler İl Emniyet Müdürü Mustafa ÇALIŞKAN ekibini ve süreci başarılı bir şekilde yönetmiş ve herkesin taktirini kazanmıştır. Ülkesi, devleti ve milleti için her zaman fedakarca görev yapan hemşehrilerimizle övünüyoruz dedi. Vali Aktaş, Çalışmaları kahramanlıkları ve fedakarlıkları ile gurur duyduğumuz hemşehrilerimiz İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın ismi memleketi Nevşehir'de bu okulla yaşayacaktır. Kendilerine bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyoruz dedi.

Nevşehir Valisi İlhan  Aktaş, proğram sonunda Nevşehirli İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa ÇALIŞKAN’a pkalet takdim etti.

Tören sonrası İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Düzenlenen kokteyl sonrası proğram son buldu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamasında "15 Temmuz'un kahramanlarindan İstanbul Emniyet Müdürümüz Sn. Mustafa Çalışkan adı verilen okulumuzu Nevbiad heyetimizle ziyaret ettik. 15 Temmuz'da yaşananları hatırladık, canı pahasına darbecilerle mücadele eden Müdürümüze teşekkür ederim. Nevbiad Başkanı Kazım Tekin ile birlikte dernek üyelerimize de bu ziyaretleri için teşekkür ederim. Artık İstanbul'da Nevşehirliler olarak daha güçlüyüz" dedi.


Törene ait görüntüleri Nevşehir'in ilk ve tek İnternet Televizyonu www.fibhaber.tv den izleyebilirsiniz...

DR. MUSTAFA ÇALIŞKAN ( İSTANBUL EMNİYET) Dr. Mustafa ÇA​LIŞKAN

İstanbul İl Emniyet Müdürü 1.Sınıf Emniyet Müdürü  
1968 yılında Nevşehir ilinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri’ de tamamlayarak 1983 yılında Ankara Polis Koleji Sınavını kazandı. 1987 yılında Polis Akademisi’ne girdi ve 1991 yılında mezun oldu. 1991 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla İstanbul, Yalova, Batman, Kırşehir, Sakarya v​e Adana illerinde görev yaptı. 2001-2002 yılları arasında BM Polis Barış Gücü’nde (Doğu Timor) , 2005-2006 yılları arasında da Kosova’da BM Polis gücünde görev aldı. Polis Koleji, Polis Akademisi, Adalet Meslek Yüksek Okulu, İstanbul Adli Tıp Enstitüsü Yüksek Lisans programından mezun oldu. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını bitirmiştir. 2014 yılı Ocak ayında İstanbul ‘a atanan Dr. Mustafa ÇALIŞKAN Yıkıcı Bölücü Örgütlerle Mücadele, VİP, Terörle Mücadele Kurslarını görmüştür. İyi derece İngilizce bilen Dr. Mustafa ÇALIŞKAN, evli ve 2 çocuk babasıdır.