Piknikte İstanbul da yaşayan diğer farklı köy belde ve ilçelerdende çok sayıda katılımın olduğu görüldü. Tamamen Nevşehir kokan memleket türküleriyle gurbet hasret ve özleminin hemşehrileri ile gideren piknik için Doğala Köyü Dernek Başkanı Yılmaz Öztürk,www.fibhaber.com a  şu açıklamalarda bulundu.

İstanbul daki hemşehrilerimizle birlikte derneğimiz bünyesinde bir piknik organizasyonu gerçekleştirdik. Bu vesile ile Yeni jenerasyondan birbirlerini tanımayan  gençlerimiz tanışma fırsatı  buldular.  Kahvaltı sonrası yavaş yavaş müzik sesi ile  meydanda hareketlenmeler başladı. Öncelik arzu ve istekli olanlara bırakıldı..Orta yaşlı üyelerin başı çektiği oyunlar fazla uzun sürmeden alanı gençler doldurdu.

Hiçbir Siyasi kişiliğin bulunmadığı pikniğimiz sade bir şekilde devam etti…Öğleden sonra Mangal partileri başladı..Pikniğe katılanlar birbirlerine ikramlarda bulundu.

Tüm katılanlara çeşitli ikramlarının ardından, gerçekleştirilen Ağalık seçimlerinde renkli görüntüler yaşandı. Piknikte gönüllerince eğlenen hemşehrilerimiz    sarfedilen bu eforlar sonrası yorgunlukları gözlerinden okunuyordu.  

Semaverde çay yapma geleneğininde  devam ettiği günde sona yaklaşılmıştı.

Doğala Köyü Dernek Başkanı Yılmaz Öztürk  ve Yönetim Kurulu üyeleri tüm katılanlara teşekkür ederek  güne son noktayı koydular.…