Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla İlimiz Nevşehir’den de geçecek olan Ankara – Niğde otoyolu temel atma törenine Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider'de katıldılar.

Nevşehir'e İki Bağlantı yolu Bulunuyor...
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde İlleri ve ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolu ile bağlantı yolları tamamlandığında Edirne'den Ankara'ya kadar olan mevcut otoyol, Nevşehir'den de Mersin'e, Adana'ya, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya kadar hizmet verecek. 2 noktadan Nevşehir'e bağlantısı gerçekleştirilecek. Birinci olarak Nevşehir-Acıgöl ilçesinden bağlantısı olacak. İkinci olarak ise Derinkuyu ilçesi bağlantı yolu yapılarak otoyol Nevşehir’imize bağlanacak. Ankara-Niğde Otoyolu, Kızılırmak Nehri'ni geçerek, Kırşehir'in merkez ilçesinde bulunan İğdecik ve Gölhisar mahalleleri civarından Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanacak.




ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİ YER ALACAK Proje güzergahı yakınında Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Niğde gibi kent merkezlerinin yanı sıra Tuz Gölü ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezleri yer almaktadır. Bu kesimin tamamlanmasıyla güneydeki turizm ve ticari bölgelere güvenli ve konforlu karayolu ulaşımı sağlanarak, Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar devam eden TEM Otoyolu'nun kesintisi ortadan kalkacaktır.

Başbakan Binali Yıldırım Ankara-Niğde otoyolunun temel atma töreninde yaptığı konuşmasında;"Yollarda ömrünüz geçmeyecek daha az mazot yakacaksınız, yılda 200 milyon da cebimizde kalacak. Yol sadece Ankara ve Niğde'ye hizmet etmiyor. Nevşehir'e, Konya'ya, Aksaray'a, Kırşehir'e de bağlantılarla birleştiriliyor. Ankara-Niğde Otoyolu 2019'da tamamlanacak. Ankara Niğde arası da 4 saatten 2 saate düşecek" dedi.

 'Nevşehir için Tarihi Gün'‬
TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; AK Partimiz bir hayali daha gerçekleştiriyor. Nevşehir’in yıllardır beklediği, hemşehrilerimize 2011 ve 2015 seçimleri öncesi sözünü verdiğimiz şehrimizin Ankara’ya daha konforlu ve daha hızlı ulaşımını sağlayacak olan Ankara – Niğde Otoyolunun temelini Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleştiriyoruz.‪Nevşehir’imizin de yer aldığı otoyolumuz; konforlu,güvenli,hızlı ve ekonomik ulaşımın, kalkınmanın yoludur. Hayırlı olsun. ‪"Durmak Yok Yola Devam”‬ dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk'te, "AK Partimiz bir hayali daha gerçekleştiriyor. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımı ile Niğde-Ankara otoyolu temel atma törenini gerçekleştirdik. Nevşehirimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'de "6 yıldır çabaladığımız ve 30 yıllık bir hayal olan otoyolumuzun temel atma törenindeyiz. 4 şehrimize ve Nevşehir’imize hayırlı olsun. 2019 sonunda kullanacağız. 2 ayrı noktadan Nevşehir bağlantısı olacak olan ve 2017 yılı Nisan ayında ihalesi yapılan otoyol tamamlandığında Ankara’ya ulaşımımız daha konforlu ve daha güvenli olacak.İktidara geldiği 2002 yılından itibaren 15 yıldır ülkemizin her köşesini bölünmüş yollarla, otoyollarla, hızlı trenlerle ve yeni havalimanlarıyla birbirine bağlayan, şehirlerimiz arasında gönül köprüleri kuran Ak Parti hükümetlerimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza şehrimiz ve hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, 2020 yılında tamamlanarak hizmete girmesi hedeflenen otoyolun hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.