Konya’da 3 dalga operasyonla gözaltına alınan aralarında F-16 pilotlarının da bulunduğu 180 subayın verdiği ifadeler doğrultusunda FETÖ’nün 120 TSK imamı deşifre edildi.

Balyoz kumpası soruşturmasında tutuklu bulunan Mehmet Baransu’nun öğretmen ağabeyi Yalçın Baransu’nun İzmir Çiğli’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenleyen darbeci askerlerle FETÖ hücrelerinde toplantılar yaptığı ortaya çıktı.

15 Temmuz’da Adil Öksüz ve Nevşehirli Kemal Batmaz ile darbeyi yöneten 3. Ana Jet Üssünün imamın ismi de belirlendi.

Konya'da FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada gizli tanıkların verdiği bilgiler doğrultusunda Hava Kuvvetleri Komutanlığına sızan terör örgütü üyesi 180 subay 3 aşamalı operasyonda gözaltına alındı. 109'u itirafçı olan subaylar ortaokul yıllarından bu yana kendileriyle ilgilenen TSK'nın mahrem abilerini deşifre etti. KOM ve İstihbarat Şubesi ekipleri tarafından açık kimlikleri tespit edilen 120 mahrem abinin, birçoğunun kod adı kullandığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığında darbe girişimine zemin hazırladığı, subaylara yaptıkları toplantılarla talimatlar verdiği tespit edildi. Birçoğu 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol oynayan Konya'dan 16, İzmir'den 29, Ankara'dan 22 olmak üzere 30 ilde 120 mahrem abi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 27 mahrem abi gözaltına alındı. 93 mahrem abi ise aranıyor.

HER PİLOT EN AZ 4 MAHREM ABİ BİLİYOR

Soruşturmada örgütün yapılanmasına dair bilinmeyenler de ortaya çıkarıldı. Ortaokul yıllarında örgüte kazandırılan asker adayıyla her dönem farklı örgüt abisinin ilgilendiği, pilot olacak FETÖ üyesinin en az 4 'mahrem abi' tanıdığı tespit edildi. Birinci abiyle ortaokulda tanışan pilotların, ikincisiyle askeri lisede, üçüncüsüyle eğitim aldığı İzmir Çiğli'de, son olarak da göreve başladıkları ilde farklı bir abiye yönlendirildiği belirlendi. Yapının hem abinin hem de subayın deşifre olmaması için görev yaptığı birime göre abisinin 2 yılda bir değiştirildiği, devlet kadrolarına sızan FETÖ üyelerinin özellikle 2010 yılında KPSS sorularının çalınmasıyla TSK abilerini memur yaptığı belirtildi. İzmir Çiğli'de eğitim gören öğrencilere kiralatılan evlerin, örgütün üssü haline geldiği, özellikle pilotların sürekli baskıyla kontrol altında tutulduğu öğrenildi.

DARBE GİRİŞİMİNİ YÖNETEN BİR İMAM DAHA TESPİT EDİLDİ

15 Temmuz gecesi Akıncı üssünde Adil Öksüz ile darbe girişimini yöneten Kemal Batmaz ile yüzlerce kez görüşme yapan Nevşehir nüfusuna kayıtlı Ali Cingitaş'ın yapılan araştırmalarda FETÖ'nün darbe girişimini yöneten etkin isimlerden olduğu tespit edildi.

Cingitaş'ın İstanbul Moda Deniz Kulübünde HaHHava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ın da aralarında bulunduğu generallerin rehin alınması planlayan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığının "üs imamı" olduğu belirlendi. Darbenin başarısız olmasıyla Ağustos ayında yurtdışına kaçtığı belirlenen Cingitaş'ın Konya'da FETÖ'nün eğitim kurumlarından Özel Güventaş Fen ve Anadolu Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yaptığı, Hava Harp Okulu ve Askeri liselerdeki öğrencilere yaz tatillerinde Konya'daki örgüt kamplarında eğitim verdiği belirtildi.

BARANSU'NUN AĞABEYİ SUİKASTÇİLERLE TOPLANTI YAPMIŞ

Gözaltı kararı verilen 120 isim arasındaki Balyoz kumpası soruşturmasında tutuklanan Mehmet Baransu'nun ağabeyi Yalçın Baransu'nun ise İzmir'de bir okulda öğretmenlik yaptığı, aynı zamanda da İzmir Çiğli Hava Üssünün mahrem abilerinden olduğu dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te suikast düzenleyen darbeci askerlerle birlikte toplantılar yaptığı belirtilen Baransu'nun hakkında ifade veren Çiğli'de görevli F-16 pilotu, "darbe kalkışması sonrası gazeteci Mehmet Baransu'nun ağabeyi olarak gözaltına alınan Yalçın Baransu da bize sohbet verir, toplantılara katılırdı. KPSS soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra gazetecinin Mehmet Baransu'nun ağabeyi olduğunu fark ettim" dedi.



İŞTE HAVA KUVVETLERİNİN NEVŞEHİRLİ MAHREM ABİLERİ;

Liste içinde iki tane Nevşehirli isim var. Birisi Ali Cingitaş diğeri Osman Öztürk .....



Kaynak: Sabah.com.tr
Halit Turan Haberi