Nevşehir'de çocuklar için yapılan parklar, yaşları 18-23 arası gençlerle, yetişkinler tarafından istila edilerek, tahribata neden oluyor. Çocuklar için hazırlanan parktaki bu görüntüler ise yuhh dedirtti.  Vatandaşlara göre " Önce Eğitim şart ama onunlada bitmiyor. Bu kepazeliği anlatmaya kelimeler yetmez. Eğitimin yanında Görgü, Saygı ve medeniyet gerekiyor."

www.fibhaber.com whatsapp ihbar hattından gelen mesajda, Bu rezilligin haberde yer almasını istiyorum. Çocuklar için yapılan parkta üniversiteli öğrenci görünümlü kişilerin yaptığı saygisizlik. 2000 evler toki park kafenin yani. Salıncak, tahterevalli ve zıp zıplarda çocuklar değil yetişkinler ve gençler ....


Yer: 2000 evler mahallesi toki park kafenin yanındaki çocuk parkı...

VATANDAŞLAR TEPKİLİ
 
Edinilen bilgilere göre, Hafta sonu keyifli bir gün geçirmek ümidi ile çocuklarını buraya getiren anne babalar, gördükleri manzara karşısında adeta şok yaşıyor. 2-12 yaş grubu çocuklara özel hazırlanan oyun alanları, üniversiteli gençler ve yetişkinler tarafından istila ediliyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar; ‘’Çocuklarını burada oynatacakları halde, gençler ve yetişkinler burayı istila ediyor. Ve ciddi bir şekilde oyun alanına zarar veriyorlar.’’ diye konuştular.

GÖREVLİLERİN İKAZLARINI DİNLEMİYORLAR 
 
Çocukların eğlenip keyiflice vakit geçirebileceği, 2000 Evler mahallesi Toki park kafenin yanındaki Çocuk Oyun Parkı’nda çocukların yerine, oyun alanlarındaki salıncaklarda, kaydıraklarda ve bu gibi çeşitli oyun yerlerinde yetişkin insanların kullanmak suretiyle işgal ettiğini belirten vatandaşlar görevlileri uyarıyor. Burada görev yapan belediye görevlileri ise, bu kişileri devamlı ikaz ettiklerini, ancak ikazlarını dinlemediklerini ve tehdit ettiklerini belirttiler.

 
EL İNSAF BU KADARI DA FAZLA


Yazıktık, günahtır. El insaf bu kadarı da fazla. Ülkemizin hiçbir yerinde böyle çocuk parklarında yetişkin insanların çocuk oyun gruplarına binerek eğlendiği görülmemiştir. Buna acilen bir dur denmeli. Yoksa özenle hazırlanan bu güzelim çocuk parkı birkaç gün içinde harabeye dönecek. Buraya her yetişkin insanın sahip çıkması lazım. Ayrıca yerlere çöp atmalar, buralara kabuklu yemiş yenmesi, bu alanın temiz tutulması gereken yerde, pis bir halde bırakılmış olması yürek sızlatıyor” dediler.
 
YİNE GENÇLER YİNE YETİŞKİNLERİN MARİFETLERİ BU PARKLAR PİSLİK HALİNDE

Son görüntülerimizde Nevşehir merkez Esentepe mahallesi Nevkur basket sahası yanı. Genç ve yetişkinlerin bu güzel parkı ne hale getirdikleri ortada. Unutmadan mahalle sakinleri çöp konteynirı istiyorlar.


Ayrıca Belediye Park Alanlarında çeşitli atıkların atılması ile çirkin bir görüntü oluşması yürekler sızlatıyor. Görevliler bu yönde de sık sık uyardıklarını ve çöplerini poşetlerinde toplamaları ve çöp kutularına atmalarını söylemelerine rağmen, birtakım kişilerin yerlere gelişi güzel çöp atmalarının önüne bir türlü geçemediklerini ve bu konuda sıkı bir takip başlattıklarını dile getirdiler. Yetkililer vatandaşları bu konuda duyarlı olmalarını park ve piknik alanını temiz tutmalarını istediler.