Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl çevreyi kirletenlere esprili tepki göstermek amacıyla Porsuk Çayı kıyısına bank üzerinde oturmuş ’Çekirdek Çitleyen Eşek’ heykeli koymuştu... Bu heykeli Nevşehirli duyarlı vatandaşlarımızda çok sevdi. Şimdi Nevşehir Belediyesinden ricamız; Bu aynı heykelden Nevşehir'e de yapılması talebimizi iletiyoruz.

Zira Eskişehir'deki bu eşeklerden Nevşehir'de çok var ...
​Özellikle yaz aylarında, Nevşehir'de parklarda ve il genelinde Tüm uyarılara rağmen, Kapadokya da Yol kenarlarına bira şişeleri, Avanos Kızılırmak nehrinin kenarında bulunan yeşil alana çekirdek kabukları, sakız, sigara izmaritleri, poşet, kutu gibi atık malzemelerin atmaktan vazgeçilmemesi üzerine bizde FİB Haber Merkezi olarak öneriyoruz... 

Ne dersiniz Nevşehir'e de yakışmaz mı? Sizcede bu eşeklerden ilimizde yok mu?  Nevşehir'de, Avanos'ta, her parka yada Her caddenin köşe başına, “çekirdek çitleyen eşek heykeli” diksek, sonuç değişir mi acaba? Nevşehir il ilçe ve belde Belediye Başkanlarına ısrarla tavsiye ediyoruz.

Ne diyelim Aşağıdaki götüntülerde Nevşehir'deki eşeklerin eserleri...


www.fibhaber.com whatsapp ihbar hattına bir okuyucumuzun gönderdiği mesajda, "Gönderdiğim bu fotoğraflar Nevşehir merkez Cevher Dudayev mahallesindeki parktan. Bir park ancak bu kadar rezil ve rezalet çöp yuvası olabilir. Pislik yuvası bir park istemiyoruz. Çocuklarımızı bunlardan uzak tutmak için bu parka bir el atsınlar istiyoruz. İnşallah sesimizi duyurursunuz." dedi.

Gelen Bir diğer şikayette ise ; Nevşehir Güzelyurt Mahallesi Engin Sokak Teyfik Kolbaşı Camii Altından, Mahalle sakinleri Çöplerini dökecekleri bir konteynır olmamasın dan dolayı çöpleri park kenarına koymak zorunda kaldıklarını ve her gün bu çöpleri köpeklerin parkın içene yaydıklarını dile getirdiler. Acilen Yer altı konteynırı isteyen mahalle sakinleri yetkililerden acilen bir çözüm beklediklerini ifade ettiler.






En azından Yukarıdaki heykel aşağıda var olan Avanos'taki heykelden daha iyi ve daha anlamlı olacağı gerçek...!