Bu kavşaklar Nevşehir'de ölüm saçıyor....

İşte Nevşehir'in en tehlikeli kavşakları

1.Avanos Kavşağı

2.Uçhisar Kavşağı

3.Valilik Kavşağı

4.Üniversite Kavşağı

5.Borsa Kavşağı

6.Çardak Kavşağı

7.Terminal Kavşağı

Hemen bir çırpıda akla gelen ve Nevşehir'de trafik kazalarının en çok yaşandığı bu kavşaklara yenileri eklenebilir. Demek ki birazda "Sürücülerin" bu kazalardaki hataları bu kazalarda yer alan en önemli kusurlar arasında yer aldığını açıkca söyleyebiliriz.

 Sürücüler aman dikkat

Aynı zamanda güvenilir bahis siteleri özellikle sürücülerinde bu kavşak ve bahse konu olan yol üzerinde gerekli trafik güvenlik tedbirleri almanız gerekiyor.

  GÜVENLİ VE DOĞRU BİR DÖNÜŞ İÇİN
 

Trafik kazalarının yoğun olarak meydana geldiği yerlerden biri de kavşaklardır. Kavşaklarda oluşan trafik kazalarının başlıca nedeni de, dönüş manevralarının yanlış yapılması ve ilk geçiş hakkı kurallarına uyulmamasıdır.
O halde dönüş manevralarının doğru biçimde yapılması ve geçiş hakkı kurallarına uyulması, kavşaklardaki kazaları büyük oranda azaltacaktır.
  

Dönüşlerin güvenli ve doğru yapılmasının ilk koşulu, kavşağa yaklaşırken, yol ve trafik durumu da göz önünde tutularak şu noktalara dikkat etmektir:   
   
Zamanında karar vermek,  
Bu kararı diğer sürücülere bildirmek,  
Taşıt yolunun uygun bölümüne ya da şeridine yerleşmek.  

Mutlaka Uyulması ve Bilinmesi Gereken Trafik Kuralını sizler için bir kez daha hatırlatalım istiyoruz.

Hız Kurallarına Dikkat Edin, Aşırı Hızdan Kaçının
Hız sınırları Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir. Arabanız elbette bu limitten yüksek bir hızla da gidebilir ama bu sınırlarının çizilmesinin bir sebebi vardır. Belirlenen hız sınırlarına uyun, kaza risklerinin önüne geçin.

Başka Araçlarla Aranıza Mesafe Koyun
Seyir anında her an her şey yaşanabilir bu yüzden her daim kontrolde olmakta fayda var. Özellikle kış mevsiminde önümüzdeki araçla aramızda mesafe koymakta fayda var.  Trafiğin yoğun olduğu yerlerde mesafeyi korursanız ani bir duruma karşı önlem almış olursunuz. 

Tek Yönlü Yollarda Tabelalara Bakarak İlerleyin
Yaşanabilecek kazalara engel olmak ve trafiği kilitlememek için yön gösterici tabelaları kontrol etmek de fayda var. Araba gelmediğini düşündüğünüz bir sokağa girmeden önce tetikte olun. Bazen en ideal yol, kurallara uygun ilerlenen yoldur.

Sadece Gerekli Durumlarda Korna Çalın
Sadece uyarı amaçlı olan kornalar, bazen gerekli gereksiz çalınabiliyor ve bu durum trafikte yaşanan stresi arttırabiliyor. Öndeki araç arkasına bakmadan ilerliyorsa veya oldukça virajlı bir yolda ilerliyorsanız korna çalmak gereklidir.

Alkollü Halde Araç Kullanmayın
Alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçmek yapılabilecek en tehlikeli harekettir. Alkol alan sürücü, hem kendisi hem de araçtaki başka insanlar için riske neden olur.  Dikkat ve algı bozukluğuna yol açan alkol, kazaya davetiye çıkarır. Alkol aldığınız dönemlerde bir arkadaşınızın direksiyona geçmesini rica edebilir veya gideceğiniz yere taksiyle dönebilirsiniz. 

Kullandığınız Şeride Dikkat Edin
Birden fazla olan şeridin olduğu yollarda sağ şeritten ilerlemelisiniz. Sol şeritler sollama yapmak ve hızlanmak içindir. Sollamayı yaptıktan sonra tekrar sağa geçmeniz gerekir. Birçok yolda en sağda da emniyet şeridi bulunur ancak bu şerit acil durumlar için gereklidir. İtfaiye ve ambulans geçme ihtimaline karşı bu şerit ihmal edilmemelidir. Kendimizi ve başka sürücüleri tehlikeye atmamak adına özenli davranmalıyız.

Hatalı Sollamalardan Kaçının
Önümüzde olan araç yavaş ilerliyor olabilir ama ortamın güvenli olduğundan emin olmadan sollama yapmamalıyız. Hasara ve ölüme sebep olan kazaların çoğunluğu hatalı sollamalardan kaynaklıdır. Gidilecek yere biraz geç gitmenin sakıncası olmayabilir ama yanlış bir zamanlama ile yapılan solla geri dönülmez sonuçlara neden olabilir.

Lütfen, Trafiğe çıkan her sürücünün bilmesi gereken kurallara özen gösterelim ve kimsenin canı yanmasın...

Foto:Nihat Serhat