Nevşehir Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, 8 aylık bir çalışmanın ardından Kahveci dağı eteklerinde oluşturulan Kent Ormanının Mayıs ayında hizmete gireceğini söyledi.

Şu ana kadar yapılan çalışmalara Nevşehir Belediyesinin önemli bir destek sağladığına dikkat çeken Orman İşletme Müdürü Satırlı, 800 Bin lira harcanan çalışmalarda söz konusu alan içerisinde 1 Kır Lokantası, 2 tuvalet, 2 Büfe, 1 Mescit, 43 Kamelya, 4 Çocuklar için oyun grubu, 1 Adet Şelale, 1 Adet Süs Havuzu ve 7 Ahşap çeşmenin yapıldığını belirtti.

Bin700 metreuzunluğunda yürüyüş yolunun tamamlanma aşamasına geldiğini söyleyen Orman İşletme Müdürü Satırlı, Mini Çim Saha, Kondisyon aletleri gibi ünitelerinde kısa zamanda yapılacağını dile getirdi.

Toplam 15.9 Hektarlık arazi içerisinde bulunacak olan Kent Ormanının etrafının tel örgülerle çevrildiğini ifade eden Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, 10 bin dolayında fidanın bu alan içerisinde dikildiğini, önümüzdeki günlerde de fidan dikiminin devam ettirileceğini de sözlerine ekledi.

Kent Ormanında yapılan fidan dikiminde Çınar, Sedir, Ihlamur, Çam, Çalı, Yaban Eriği, Lale gibi 25 değişik türde fidan dikimi yapıldı.
Haber:Ali Çamur