NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de 6 isim artık ustalık dönemi belediye başkanlığını yapıyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ustalık dönemi belediye başkanlığını yapacak isimlerin başını çekiyor. 2004 ve 2009 Yıllarında Ak Partiden belediye başkanı seçilen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2014 Yılı yerel seçimlerinde de ipi göğüsleyerek hem Nevşehir tarihine önemli bir imza attı, hem de ustalık dönemine de adım attı.

Nevşehir Merkeze bağlı Çat Belediye Başkanı Kamil Duru’da Başkan Ünver’in izinden giden isim oldu. Nevşehir ili genelinde ustalık dönemi belediye başkanlığını kazanan en rahat isimlerden biri olan Çat Belediye Başkanı Kamil Duru Ak Parti’nin güven duyduğu isimlerin başında geliyor.

Nevşehir Merkeze bağlı Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit te Ustalık dönemini yaşayan başarılı Belediye Başkanı olarak dikkat çekiyor. Nevşehir'in Yiğit Başkanı olarak sevilen ve sayılan değerli simalarından Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit Ak Parti’nin güven duyduğu isimlerin başında geliyor.

Aynı şekilde Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar’da rahat bir seçim geçiren usta belediye başkanlarından biri oldu. Rakibine 800 fark attığı belirtilen Yazıhüyük Belediye başkanı da Nevşehir 5 usta belediye başkanından biri oldu.

Ak Parti’nin Göre’de üçüncü kez aday gösterdiği Mustafa Topçu’da ustalık dönemine imza atan belediye başkanlarından oldu. Belde de bir dönem belediye başkanlığı yapan, Ak Partiden aday adaylığı başvurusunda bulunmasına rağmen aday gösterilmediği için Milliyetçi Hareket Partisinden aday olan Ali Kılıç’ı geçen Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu belde halkının üçüncü dönemde de belediye başkanı oldu.

Hacıbektaş İlçesinde 3 bağımsız adayın yanı sıra Ak Partinin adayına karşın çetin bir yarış veren Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, ustalık dönemine adım atan isimlerden biri oldu. Bağımsız belediye başkan adaylarından Recai Aksu ile çekişen Selmanpakoğlu Nevşehir 5 usta belediye başkanı arasında muhalefet Partili tek belediye başkanı olma özelliği de taşıyor.