Nevşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek oluşturacak Modern Sebze Pazarı vatandaşlar kadar pazar esnaflarınıda mutlu ediyor. Nevşehir merkez İbrahim paşa Mahallesi’nde toplam 40 bin metrekarelik bir alanda meyve-sebze, tuhafiye, hırdavat, zücaciye, bakliyat, bakkaliye, ayakkabı, peynir ve balık satış birimlerinin yanı sıra, restaurant, çocuk oyun alanı, otopark gibi  çeşitli sosyal donatıları ile hizmete kazandırılan Nevşehir  Modern Sebze Pazarı, Türkiye’ye örnek bir tesis olarak gösteriliyor.

Nevşehir Yeni Pazar yeriyle çağ atladı...

Modern Sebze Pazarının ilimize kazandırılması ile birlikte,  pazarcı esnafının da yıllardan beri çektikleri yer sorununun da bu hizmetle birlikte ortadan kalktığı belirtiliyor.

İlimiz Sebzeciler ,Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, Nevşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Modern Pazar yerine ilişkin yaptığı açıklamasında, özellikle şu soğuk kış günlerinde Sebze Pazarı’nın hizmete kazandırılmasının anlamı gerek biz esnaflarımız için olsun gerekse vatandaşlarımız için daha da büyük bir sevinç duyulduğu da dile getirilerek, bu vesile ile Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver’e böyle bir tesisin Nevşehir’e kazandırılmasından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum dedi.


Nevşehir'de kapalı pazaryerinin hizmete girmesi en çok vatandaşlar ve pazarcıları mutlu etti.   Nevşehir Pazar yerinden alış veriş yapan vatandaşlar için ücretsiz servis kaldırılıyor. Pazar yerinde oto park sorunu yok Pazar yerinde vatandaşlarımıza yürüyen alışveriş sepetleri yaşlı hasta ve bayanlar için oldukça güzel.
İşte Nevşehir deki Türkiye nin örnek pazar yerinden görüntülerle eski pazar yerinden gelin bir nostalji yapalım...