AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Aynur Asiltürk, Ürgüp ilçesine bağlı köylere 2015 yılında 2 milyon 854 bin liralık çeşitli yatırımlar yapıldığını bildirdi.

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Aynur Asiltürk, 2015 yılında ilçeye bağlı 23 köye eşit şekilde hizmet sunulduğunu, 2016 yılında da hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

Asiltürk, İçme Suyu ile ilgili çalışmalar kapsamında Akçaören, Akköy, Boyalı, Cemil, Karlık, Mazı, Şahinefendi, Taşkınpaşa, Başdere ve Sarıhıdır Köylerinin  içme suyu şebeke hattının bakım ve onarımının yapıldığını ve işin maliyetinin 257.240 TL olduğunu kaydetti.

Mustafapaşa Köyünün 1000 m3 içme suyu deposu ile şebekesinin değişim ve onarımının bedelinin 12 Bin TL olduğunu, Başdere ve Mazı Köylerinin asbesli borularının değişiminin 255 BİN TL'ye mâlolduğunu, Akköy ve Sarıhıdır Köylerine 100 m3'lük yeni depo yapıldığını bu işin bedelinin de 170.000 TL olduğunu ifade etti. Asiltürk ayrıca Mustafapaşa, İbrahimpaşa, Akçaören ve Bahçeli Köylerinin 13 Bin TL'ye içme suyu motopomplarının tamirinin yapıldığını ifade etti.

Altyapı çalışmaları kapsamında Ayvalı, Cemil, Çökek, Sarıhıdır ve Ulaşlı Köylerinin ilave kanalizasyon hattı yapım işinin de maliyetinin 305 Bin TL olduğunu, Kavak, Ortahisar, İbrahimpaşa'da kanalizasyon tesisi bakım onarımının 308 Bin TL'ye yaptırıldığını ifade etti.

İl Genel Meclis Üyesi Aynur Asiltürk ayrıca, tüm köylere toplam 77.000 M2 kilitli parke döşendiğini, işin bedelinin 903 Bin TL olduğunu belirtti.

Asiltürk son olarak köylerde ortak kullanım alanı yatırımları kapsamında tüm köylerde evsel katı atıkların toplanması amacıyla 178.000 TL Akköy, Akçaören, Karakaya, Demirtaş, Karacaören Köylerimize 20 Bin Tl bedelle oyun parkı kurulduğunu, Akköy ve Şahinefendi'ye köy içi istinat duvarı yapıldığını, Ayvalı'da yol genişletme çalışması 30 Bin TL yatırım yapıldığı, Başdere Köyüne Okul basketbol sahası yapıldığını, Sarıhıdır'da okul tuvaletinin içeri alındığını ilave etti.

Asiltürk, bu yatırımların ilçeye gelmesinde büyük emekleri olan AK Parti Nevşehir Milletvekilleri, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, diğer il Genel Meclisi Üyeleri ve AK Parti İlçe Teşkilatına teşekkür etti.