40. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği bu yıl Nevşehir ve ilçelerinde kutlanıyor. İşte Nevşehir'de "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. Yıldönümü Kutlama Programı Etkinlik Takvimi"

MAKAM ZİYARETİ :


İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR, Özel Altınyıldız Ortaokulu öğrencisi  Muhammed Yılmaz TURGUT,  Rehberlik Öğretmeni Ali Rıza KÖSE ile birlikte saat 10.10’da Valilik Makamını ziyaret edecektir.

.

2.  ÇELENK SUNMA TÖRENİ :

Tarih : 23 Nisan 2018

Saat   : 10.00

Yer  : Atatürk Anıtı önünde

Çelenk Sunma Töreni;

1.Açılış

2.Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi

3.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

4.Kapanış.

23 Nisan 2018 Pazartesi günü Mihriban Emin Günel Ortaokulu, Mehmet Gülen İlkokulu ve Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu, Ersular İlkokulu, 20 Temmuz İlkokulundan  öğrenci grupları Çelenk Sunma Töreni’ne katılacaktır. Öğrenci grupları çelenk sunma programından sonra protokol ve mehter takımı ile birlikte kortej oluşturarak Kutlama Töreninin yapılacağı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 Nolu çim sahaya yürüyeceklerdir. Kortej yürüyüşü Atatürk Anıtı önünden başlayacak, şehir merkezine doğru devam edecek Nissara AVM önünden dönülerek 2. Nolu Çim Sahaya varılacaktır.

             Çelenk sunma törenine ilkokul ve ortaokullar bayrak ve flamalarıyla geleceklerdir. Bayrak ve flamalar  bayram kutlaması yapılacak 2 Nolu çim sahaya gelmeyecektir.

              Çelenk sunma programında sunuculuğu ve tören yöneticiliğini Özel Kardelen Koleji Beden Eğitim öğretmenleri Erdoğan KILIÇ ve Seden EROĞLU  yapacaktır. 

3.KUTLAMA PROGRAMI:

Tarih : 23 Nisan 2018

Saat   : 10.30

Yer  : Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 Nolu Çim Saha

 4. TÖREN PROGRAMI:

1. Bayram kutlama (Nevşehir Valisi beraberinde Nevşehir Belediye Başkanı halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması)

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
Günün Anlam ve Önemini Belirten Konuşma (Alper İLBARS  Özel Kardelen Koleji- Öğrenci)
Şiir- Yarınlar Bizim Olsun (Ayça ÖZMEN 23 Nisan Ortaokulu)
Özel Kardelen Koleji Halk Oyunları Gösterisi
Şiir- Hoş Geldin  23 Nisan (Melih PAMUK-30 Ağustos İlkokulu )
Özel Kardelen Koleji  Dünya Çocukları Halk Oyunları Gösterisi
Şiir- 23 Nisan (Şevval AZBOY-Ersular İlkokulu)
Özel Kardelen Koleji Müzik Kulübünün Gösterisi
JAKEM Komutanlığı Eğitimli Köpek Gösterisi
23  Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan yarışmalarda  dereceye giren öğrencilere ödül, madalya ve kupalarının verilmesi.
Kapanış
 Tören programından sonra saat 12.00 – 15.00 kadar “23 Nisan Çocuk Şenliği”  yapılacaktır. (Müzik gösterisi, geleneksel çocuk oyunları yarışmaları, çanak atölyesi, yüz boyama  vb. etkinlikler.)


· Tören günü hava yağışlı olduğu takdirde program Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecektir. Tören programı aynen uygulanacaktır. Salonun ses, tertip düzeninden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sorumludur. Ses düzeninden sorumlu personelin ismi ve irtibat numarası İl milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilecektir.

· Törenin yapılacağı 2 Nolu Çim Saha Tören Geçişine müsait olmadığı için, tören geçişi yapılmayacaktır.     

Çelenk sunma törenine ilkokul ve ortaokullar bayrak ve flamalarıyla geleceklerdir. Bayrak ve flamalar  bayram kutlaması yapılacak 2 Nolu çim sahaya gelmeyecektir
Törende sunuculuğu Türkçe Öğretmeni Ahmet GÜLTEKİN nezaretinde  Özel Kardelen Koleji Öğrencileri Nisa ÇALIK ve  Kerem AYDIN yapacaktır.
İstiklal Marşımız Çelek Sunma ve Kutlama Töreninde Nuh ERKOL yönetiminde söylenecektir.


5 . GENEL PROVA

       Törende  görevli ilkokul ve ortaokullarımız sadece gösteri yapacak/şiir okuyacak /konuşma yapacak öğrencilerle prova günü olan 20 Nisan 2018 Cuma günü saat 10.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 2 Nolu çim sahada hazır olacaklardır.

               JAKEM Komutanlığı personeli de, Eğitimli Köpeklerin Gösterisi için belirtilen prova gün ve saatinde hazır olacaklardır.

               Hava yağışlı olduğu takdirde 21 Nisan 2018 Cumartesi günü aynı yer ve saatte prova yapılacaktır.

             

                                     
                                          AYRINTILI GÖREV EMRİ


A- BELEDİYE BAŞKANLIĞI:

Caddelerin Bayrak ve dövizlerle süslenmesi
Atatürk Anıtı ve tören yerinin temizlik ve düzeninin sağlanması.
MEDAŞ ile işbirliği yaparak Şehir ve Kale’nin aydınlatılması.
Kamu Kurum ve Kuruluşları dışında, işletme ve iş yerlerine Bayrak asılmasının sağlanması. 
Mehter Takımının kortej yürüyüşü ve Bayramda gösteri yapması için  saat 9.40’da Atatürk Anıtı önünde hazır bulundurulması.
Bayram Töreninde oturma için 200 adet sandalyenin temin edilmesi yerleştirilmesi ve temizliğinin sağlanması ve bunun için yeterli personelin görevlendirilmesi.
İhtiyaç duyulduğunda öğrencileri taşımak için araç görevlendirilmesi.
23 Nisan 2018 tarihinde tören programından sonra yapılacak olan “23 Nisan Çocuk Şenliği” için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçilmesi şenliğe katılan öğrencilere ikramların (Su, kek ve meyve suyu) hazırlanması, şenlik esnasında yapılacak yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül temin edilmesi.


B-İL JANDARMA VE JAKEM KOMUTANLIĞI:

 23 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 10.30’daki bayram töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 2 Nolu Çim Sahada Eğitimli Köpeklerin gösterisini sunmak.
 JAKEM Komutanlığı personelinin, Eğitimli Köpeklerin Gösterisi için belirtilen prova gün ve saatinde 2 No’lu çim sahada hazır bulundurmak
23-27 Nisan 2018 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullardan İl Jandarma ve JAKEM Komutanlığına ziyaret için gelecek öğrencilerin taşınması için gerekli araçların temin edilmesi. Bir program dahilinde gezinin yaptırılması.


C- İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ:

20 Nisan 2018 Cuma günü saat 10.00’da yapılacak Provada, 23 Nisan 2018 Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak Çelenk Sunma Töreni ve 2 Nolu Çim Sahada saat 10.30’da yapılacak Bayram töreninde gerekli emniyet tedbirlerinin alınması.  
Tören alanına görevli personel ve basın mensuplarının dışında kimsenin girmemesi için görevlilere yardımcı olunması.
Mihriban Emin Günel Ortaokulu, Mehmet Gülen İlkokulu ve ortaokulu, Ersular İlkokulu, 20 Temmuz İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu öğrenci grupları için geliş gidişlerinde gerekli emniyet tedbirlerinin alınması.
Çelenk sunma töreninde sonra yapılacak kortej yürüyüşünde gerekli emniyet tedbirlerinin alınması.
23-27 Nisan 2018 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği okullardan İl Emniyet Müdürlüğüne ziyaret için gelecek öğrencilerin taşınması için gerekli araçların temin edilmesi. Bir program dahilinde gezinin yaptırılması.
Kortej yürüyüşü Atatürk Anıtı önünden başlayacak, şehir merkezine doğru devam edecek Nissara AVM önünden dönülerek 2. Nolu Çim Sahaya varılacaktır. Kortej Yürüyüşü esnasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması.


D- GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ:

Bayram günü 2 Nolu çim sahanın yeterli şekilde Bayrak ve dövizlerle donatılması, büyük boy Atatürk Posteri asılması, tertip ve düzenin sağlanması, protokol yerlerinin hazırlanması ve yeterli personelin hazır bulundurulması.
23 Nisan 2018 Pazartesi günü hava yağışlı olduğu takdirde, Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunun tören için hazır bulundurulması.
Bayramda koordinasyonun sağlanmasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılması.
Tören yöneticisi ile irtibata geçilerek 2 Nolu Çim Sahada çizimlerin yapılması.
23 Nisan Milli Egemenlik Kupası; İlkokullar arası Masa Tenisi, İlkokulllar ve Ortaokullar arası Futbol Turnuvası düzenlenmesi. Ödül töreni için kupa ve madalyaların hazırlanması.


E- İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ:

Halk Eğitimi Merkezi (ASO) Müdürlüğü’ne ait kürsü ve ses yayın cihazının Çelenk Sunma töreninde ve provada kurulumunun sağlanması.
Tören Programının en iyi şekilde sunulması için gerekli tedbirlerin alınması.
Tören alanına görevli personel ve basın mensupları dışında, kimsenin girmemesi için Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılması.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çelenk Sunma ve Kutlama Töreni İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanması.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle merkez ilçede ilkokullar ve ortaokullar arsında resim yarışması düzenlenmesi.
23 Nisan 2018 tarihinde tören programından sonra yapılacak olan “23 Nisan Çocuk Şenliği” için Nevşehir Belediyesi ile irtibata geçilmesi, okullara şenlik duyurusunun yapılması.
Kutlama Töreninden sonra yapılacak olan 23 Nisan Çocuk Şenliği içeriğini (Gösteriler, geleneksel çocuk oyunları, canlı müzik vb. etkinlikler) belirlemek, gerekli görevlendirmeleri yaparak,  programın şenlik şeklinde geçmesi için tedbirler almak.


                                                              

F- SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ:     

Prova, Çelenk Sunma ve Bayram Törenlerinde ambulans ve sağlık ekibinin hazır bulundurulması.


G- MEDAŞ MÜESSESE MÜDÜRLÜĞÜ:

        

Bayram süresince elektrik kesintilerine meydan verilmemesi, arızaların en seri şekilde giderilmesi.
Tören alanında jeneratör ve görevli bir personelin bulundurulması.
Belediye Başkanlığı ile işbirliği yapılarak Kale ve Şehrin aydınlatılması.        


H – BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ:

2 Nolu Çim Sahaya girecek basın mensuplarına basın kartları ve yeleklerinin verilmesi.
Basın mensuplarının katılımının sağlanması ve programın gerekli duyurusunun yapılması


I -İL ÖZEL İDARESİ:

1.  Provalar ve törende ihtiyaç duyulan okullar için araç temininin sağlanması.

2. Görevli personelin iletişim bilgilerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesi.

3.  Çelenk sunma törenine ve kutlama programını izlemeye gelen öğrencilere dağıtılmak üzere bayrak temin edilmesi.

4. 2 No’lu Çim sahada Kutlama Töreninde ve Çocuk Şenliğinde  ses düzeninin sağlanması ve görevlinin irtibat numarasının İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilmesi.

İ - İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ:      

     20-23 Nisan 2018 tarihleri arasında, öğrencilere tarihi, turistik yerler, müze ve ören yerlerinin ücretsiz olarak ziyaretlerinin sağlanması.