Ankara'da yaşamını sürdüren Nevşehirli değerli hemşehrimiz Tezcan Özköse'yi FİB Haber merkezimizde ağırladık. Gurbette Nevşehir'den tüm haberleri www.fibhaber.com dan takip ederek öğrendiğini söyleyen Özköse, FİB Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ve FİB Haber çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Terör örgütü FETÖ tarafından 15 Temmuz'da düzenlenen darbe girişimi sırasında Külliye binası önünde yaralanan Nevşehirli Özköse, o gece yaşadıklarını www.fibhaber.com a anlattı.

FETÖ'nün darbe girişimine kalkıştığı 15 Temmuz gecesi Ankara'da yaşayan Nevşehirli Tezcan Özköse Kızılay'da toplanan arkadaşlarıyla birlikte Jandarma Genel Komutanlığı ile Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitti.

Gaziliği Kabul Etmedi 
Burada kalkışmaya karşı direnen Nevşehirli Tezcan Özköse “F16'dan atılan bombadan kopan şarapnel parçasıyla ayak ve bacaklarından yaralandı. 15 Temmuz gecesi ayağından yaralanarak ayakta tedavi gören Özköse, nükseten rahatsızlığı sonrası geçtiğimiz günlerde ameliyat oldu. Gazilik başvurusunda da bulunmayan Özköse," Ben bunu Allah rızası için, Vatanımız, Devletimiz, Milletimiz için, Bayrağımız için yaptım. Çok şükür benim öyle önemli bir problemim yok. O gece yanımızda bir çok şehidimiz vardı. Yine olsa yine giderim. Bu vatana canım feda. İsterdim ki ben de şehit olayım. Gururluyum. Gerekirse de şehit olurum. Çocuklarımı da 'vatan her şey' diyerek büyütüyorum." ifadelerini kullandı.​
" dedi. 

İsterdim ki şehit olayım...! 
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen Tezcan Özköse, üç gün boyunca evine gidemediğini söyledi. Ülkemiz tehdit altında iken ben dahil kimsenin gözüne ne uyku girdi nede başka bir düşünce... Ancak, 3 gün sonra evime gidip, ailemle kucaklaşabildim. Tabi daha sonraki günlerde de Nöbetlere devam ettik. "Eşime bir eş çocuklarıma bir baba bulunur ama VATAN asla bulunmaz" diyen Özköse, Rabbim ülkemizi vatanımızı milletimizi korusun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sembolleştirdiği Rabia işareti gibi bizim için herşey 'tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan' dan ibaret gerisi teferruat dedi.

Nevşehirli Tezcan Özköse, Bu günlerde siyaseti ayrımcılığı kenara bırakıp birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğininde altını çizerek, Allah ordumuzu muvaffak etsin! dedi. 

Hala hazırda Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) de çalışan ve Ankara'da yaşamını sürdüren hemşehrimiz Tezcan Özköse, Nevşehirli olmaktan dolayı her zaman gurur duyduğunu söyleyerek, ayrıca GTİ Yönetim Kurulu Başkanı değerli hemşehrimiz ve büyüğümüz Arif Parmaksız'la da ne kadar gurur duysak azdır.  Başkent Ankara'da, Nevşehirlilerin 4. Milletvekili olarak kendisine saygı ve sevgilerimi sunuyorum dedi.

Geçirdiği ameliyat sonrası ayağa kalkan Nevşehirli Gazimiz ve değerli hemşehrimiz Tezcan Özköse'ye bizde FİB Haber Merkezi olarak geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor içerisinde her Nevşehir evladı gibi "sönmeyen vatan ve bayrak sevgisi" için tebrik ediyoruz.