Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli , 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerinde Nevşehir Belediye Başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti. İstifası sonrası İl Özel İdaresinde ki çalışma arkadaşları ve personellerle vedalaşan Benli, duygulu anlar yaşadı.

Görevi süresince Nevşehir'e hizmet etmenin kutsal olduğu bilinci ile büyük bir şevk ile çalıştığını kaydeden Benli, “Yapabildiğimiz hizmetler kadar yapamadıklarımız da olmuştur. Hemşerilerimize güzel bir şehir oluşturmak adına çalıştık. Bu süreyi de alnımızın akı ile tamamladık. Bütün hemşerilerimden helallik istiyorum” dedi.

Benli,  31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerinden dolayı görevimi kendi isteğimle burada bırakarak istifa edip, Nevşehir'e Belediye Başkanı aday adayı olarak müracaatımı yapacağım. Biz buraya hizmet etmenin kutsal olduğu bilinci ile büyük bir şevkle çalışmaya gayret ettik. Tüyü bitmemiş bir yetimin burada hakkı olduğu bilincini hiçbir zaman aklımızdan çıkartmadık. Hemşerilerimize güzel bir şehir oluşturmak adına çalıştık. Amacımız her zaman Nevşehir'e hizmet etmek oldu. Bu süreyi de alnımızın akı ile tamamladık” dedi.

“Helallik istiyorum dualarınızı bekliyorum”

Benli veda konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli Arkadaşlarım sizlerle uzun müddet yol arkadaşlığı yaptık.  Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren görevimizi yüzümüzün akı ile yaptık. Bize bu görevi tevdi eden başta Cumhurbaşkanımıza, yine ilimizde büyük destek sağlayan , İl Başkanıma, Milletvekillerimize, birlikte çalışmaktan onur duyduğum meclis üyesi ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 

Bir kez daha burada emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bütün Nevşehir halkımıza verdikleri destek ve anlayışından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Nevşehir İl Özel İdaresi çalışanları da Benli'ye bir buket çiçek takdiminde bulunarak, başarılar dilediler.

Benli, personelle vedalaştıktan sonra AK Parti İl Başkanlığı’na giderek, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimleri için Nevşehir Belediye Başkanlığına aday adaylık başvurusu yapacağı bildirildi.