Kaymaklı Belediyesi tarafından organize edilen İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması ödülleri 12 Mart İstiklal Marşı’sın Kabulü programında törenle sahiplerini buldu.
Kaymaklı İlkokulunda gerçekleştirilen ödül törenine Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin İstiklal Marşı'nı anlamalarını sağlamak amacıyla Kaymaklı’da eğitim veren her okulda düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Başkan Halit Elma ve okul müdürleri tarafından verildi. Her bireyin Devletin bağımsızlık simgelerinden olan İstiklal Marşı'nı en iyi şekilde bilmesi gerektiğini belirten Başkan Elma; “Mehmet Akif'in, İstiklal Marşı'nı milletimize hediye etmesi ve ordumuza ithaf etmesi, onun alçakgönüllülüğünü ve vatanseverliğini en güzel biçimde ortaya koymaktadır. Tarihteki şanlı yürüyüşümüzü, milletimizin karakterini, kahramanlığını, bağımsızlık tutkusunu, vatan sevgisini en güzel biçimde ortaya koyan İstiklal Marşı, milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşılamıştır. Belediyemiz tarafından düzenlenen bu tür yarışmaların çocuklarımıza İstiklal Marşımızın önemini ve sevgisini artıracağı düşüncesindeyiz. Çocuklarımızın bu kadar heyecanlı ve içtenlikle okuması da yarışmanın ayrı bir güzelliği olduğunu da göstermektedir. Bu vesile ile  yarışmada emeği geçen müdürlerimize ve öğretmenlerimize ve tabi öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

Yarışmada birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken her öğrenciye sertifika takdim edildi. Yarışmaya katılan okulların müdürlerine de günün anısına plaket verildi.