Yaklaşık 1 ay önce kapanan Ürgüp – Avanos arasındaki yeni yolun Devrent - Avanos bölümünde istinat duvarı yenileme çalışması yapılıyor.
Bölgede gün batımının en güzel izlendiği yerlerden birisi olan Devrent Vadisi yamacındaki bu alanda yapılan istinat duvarı çalışmasının geleneksel mimariye uymadığı ve silüetinin bozulduğu, çirkin bir görüntüye neden olunduğu gibi nedenlerle kamuoyunda itirazlar oluştu.
Çıkan haberler üzerine çalışması yürüten İl Özel İdaresi bir açıklama yaparak istinat duvarı yapılması için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Kurulu’ndan izin alındığını duyurdu.
Açıklama halkı tatmin etmemiş olacak ki sosyal medya üzerinden gün boyunca bu bölgenin fotoğrafları çekilip yayınlandı. Yorumlardan da anlaşılacağı üzere “Hiç güzel bulduk” diyen de olmadı.
İl Özel İdaresi daha önce peri bacaları arasına yapılan ve ancak basına yansıdıktan sonra yetkililerin el atmasıyla uygun bulunmayıp yıkılan onlarca yapıdan haberi olmamış gibi bu çalışmayı başlatarak daha baştan tepki alacağını hesap etmedi mi?
Bu tür hassas bölgelere yapılacak her türlü çalışma öncesinde çalışmanın yapılacağı alana bilgilendirici levhalar koyarak halkı bilgilendirmek gibi bir geleneği artık Kapadokya’da görmeye başlasak iyi olmaz mı?.