İzdiham, dünyanın kirli olan bütün pusulalarından uzak; okumak için gönüllülük ve dostluk hareketi başlattı.

Kötülere karşı, şiddete, kabalığa, kirliliğe, sevgisizliğe, tehlikeli oyunlara, menfaate, çikinliğe karşı kitaplarla ve altı çizilmiş cümlelerle itiraz edenler İzdiham Hareketi altında buluştu.

 İzdiham, dünyanın kirli olan bütün pusulalarından uzak; okumak için gönüllülük ve dostluk hareketi başlattı. Kötülere karşı, şiddete, kabalığa, kirliliğe, sevgisizliğe, tehlikeli oyunlara, menfaate, çikinliğe karşı kitaplarla ve altı çizilmiş cümlelerle itiraz edenler İzdiham Hareketi altında buluştu.
Bunun ilk adımı ise 26 Temmuz Pazar günü saat 15:30’da Nevşehir Kültür Merkezi önünde Emine Şimşek önderliğinde atıldı. Programla ilgili açıklamalarda bulunan Emine Şimşek şu açıklamalarda bulundu:

“Çok şükür ne güzel oldu,

İzdiham 81 ilde okuma hareketinin ilkini Nevşehir’de gerçekleştirmek şahane bi şey,Güzelliklerin birbirinin farkında olması ve dahi bir araya gelmesi gereklilik imiş meğer. Böylece altını çizdiğimiz cümleler daha bi tatlı, şiirler daha bi anlamlı imiş.

İnsan kendisini görmeyi özlüyor en çok. Birbirimize bakıp kendimizi görüyoruz çok şükür.
İzdiham Hareketi’nin bir parçası olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Hepimiz orada olmakla birbirimizi mutlu ettik,
“İki kişi de olsak yapacaz.” demiştim  23 kişi olduk. Şaşırdık çok fazla sevindik.
İlk adım bizden bereket Allah’tan…”


İlk olarak Nevşehir’de başlayan etkinliğin Türkiye koordinatörlüğünü de Emine Şimşek yürütecek.

81 şehrimizde düzenli olarak okumak isteyen ve bu kirli dünyada biraz nefes almak isteyenler Emine Şimşek ile irtibata geçerek nasıl bir okuma düzeni oluşturulacağını öğrenebilirler. 

İrtibat:  [email protected]