Bugün Nevşehir'de bulunan Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı JAKEM köpekleri çarşı merkezinde meraklı bakışlar içerisinde turladılar... Zaman zaman Nevşehir Atatürk Bulvarı üzerinde özel eğitilmiş Jakem köpeklerini görenler şaşkınlıklarını saklayamazken özellikle çocukların büyük ilgisini çekti.

Maharetli bu köpekler Nevşehir JAKEM'de yetişiyor

Bu özel JAKEM köpeklerini yetiştiren eğitmenlerin özellikle çocukların ilgilerine kayıtsız kalmayarak başını okşamalarına izin vermeleri sonrası bir anda çocukların çarşı merkezinde köpeklerin etrafını sarmalarına neden oldu.

Bu uygulamadan dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar Çocuklarımız hayvan sevgisini yaşamalarına sebep olan ve Bu eğitimli köpekleri sadece Televizyonda filmlerde yada haberlerde gördükleri için yanı başlarında onları görmeleri ve sevmelerine imkan tanıdıkları için JAKEM Komutanlarımıza ve eğitmenlerine teşekkür ediyoruz dediler.

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi kapılarını açtı

 Nevşehir'de bulunan Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi Komutanlığı (JAKEM)de köpekler iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, yangın tespit, arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama, kağıt para arama, keşif ve özel operasyon konularında eğitim görüyor.
Merkezde saldırganlık, dayanıklılık ve eğitilebilirlik özellikleriyle öne çıkan Belçika Malinois, Alman Çoban Köpeği, Alman Rottweiler, Kanada'nın Laprador Retriever, İngiliz Golden Retriever, Amerika'nın Cocker Spaniel, Alman Pointer, Alman Boxer ve Mersin'in Tarsus bölgesine ait Çatal Burun cinsi köpekler eğitiliyor.
Doğumundan itibaren ilk 8 hafta annesiyle birlikte eğitime alınan köpeklere, daha sonraki 12 haftada grup özelliğine yönelik, ikinci 12 haftada ise sosyalizasyon eğitimi veriliyor.
Bu eğitimlerin ardından 20 hafta boyunca da branş eğitiminden geçirilen köpekler, 52. haftadaki testin ardından branşlara ayrılıyor

Açıklama;
Jandarma At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı kısa ismiyle JAKEM Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı komutanlıklardan birisidir. Karargahı Nevşehir'de bulunmaktadır. 1997'de Jandarma Atlı Birlik Komutanlığı olarak kurulan komutanlığın ismi 2003 senesinde Jandarma At-Köpek Eğitimi ve Meslek Edindirme Kurs Merkez Komutanlığı şeklinde değiştirilmiştir.