Jandarma’nın 175 nci yıldönümü nedeniyle sabah saatlerinde Valilik bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk konuldu.  

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'nda saat 10.00'da “Jandarma'nın 175'inci Kuruluş Yıldönümü Törenleri” yapıldı. At ve köpekli gösteriler büyük ilgi gördü.
Etkinlikler kapsamında yine bölgede uçuş yapılarak balonlara Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175'inci Kuruluş Yıldönümünü vurgulayan afişler asıldı.

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümü Nevşehir'de törenlerle kutlandı. Törenlerdeki eğitimli at ve köpeklerin gösterisi büyük beğeni topladı.

  Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175. yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM)'nde yapıldı. Törene Nevşehir Vali Vekili Vural Demirtaş, AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan ve Murat Göktürk, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Jandarma Alay Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, siyasi parti il başkanları, daire müdürleri, Jandarma personeli, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Jandarma Alay Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, başarılarla dolu 175 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı’nın kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güveni ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleri ile Türk ulusunun takdirini kazandığını söyledi. Jan. Kıdemli Albay Ertuğrul: “Bugün mensubu olmakla her zaman onur duyduğumuz kurulduğu günden bugüne yüce milletimize ve güzel vatanımıza sadakatle hizmet eden Jandarma Teşkilatının175’ inci kuruluşu yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. 175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı,kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz” dedi.

Aras'ın konuşmasının ardından Jandarma Teşkilat Tarihçesi okunması ile devam eden programda daha sonra Jandarma’nın kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir, resim, fotoğraf ve komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

JANDARMANIN EĞİTİMLİ AT VE KÖPEKLERİNİN GÖSTERİSİ NEFES KESTİ

Ödül töreninin ardından JAKEM bünyesinde eğitilen at ve köpeklerin gösterisi izlendi. Arama ve kurtarma, koruma ve narkotik köpeklerinin gösterisi ve atların engelli atlama gösterisi katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.
Program kokteyl ile sona erdi.