Dünya turizm sektörünün organizasyonlarından Asya’nın en büyük turizm ve seyahat fuarı olan JATA' da Kapadokya ve Nevşehir ilimiz tanıtıldı. Fuarda Kapadokya tanıtım standı Japonların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde KAPHİB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Ürgüp, Göreme, Uçhisar Belediyeleri, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, THY Nevşehir Satış Müdürlüğü ve KAPTİD tarafından alınan ortak karar sonucunda organize edilen Japonya fuarında Kapadokya standına yoğun ilgi gösteriliyor.

21-24 Eylül tarihleri arasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen JATA Turizm EXPO Japonya 2017 Fuarında, Kapadokya’nın tanıtımının yapıldığı stantta yoğun ilgi yaşanıyor.

Kapadokya adına Japonya fuarına katılan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil Japonların Türkiye’ye özelliklede Kapadokya’ya çok büyük hayranlıkları olduğunu söyledi. Cingil; “Hem ülkemizi hem de bölgemizi temsil etmek için burada bulunuyoruz. Bölgemizi anlatan Japonca tanıtım ürünleri getirdik. Yine Belediyemiz tarafından yapılan Japonca seslendirmeli tanıtım filmini de burada gelen ziyaretçilere izletiyoruz. Standımıza yoğun bir ilgi var. Bu ilginin alakanın önümüzdeki yıllarda ülkemize ve bölgemize çok ciddi olumlu dönüşleri olacak. Japon pazarının Kapadokya’daki çıtası bu adımlarla daha da yükselecek. Emek verenlere ve destek olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

21 Eylül’de Japonya’nın başkenti Tokyo’da başlayan fuar 24 Eylül Pazar günü sona erecek.