Japonya’nın Ankara Büyükelçisi AkioMiyajima, NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “21. Yüzyılda Asya ve Japonya” adlı konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere üniversitemize geldi. 
Büyükelçi Miyajima’nın üniversitemizi ziyaretlerinde kendilerini; Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, Genel Sekreter Vekili ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Nihat Çavuşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı ve Personel Daire Başkanı Mehmet Şükrü Velioğlu, Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nur Tekmen, Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Gonca Varoğlu ve Dr. Öğretim Üyesi Melek Kaba karşıladı. 
Büyükelçi AkioMiyajima’yı makamında ağırlayan Rektörümüz Bağlı, kendilerini tekrar üniversitemizde ve şehrimizde görmekten büyük onur duyduklarını dile getirerek teşekkürlerini iletti. 
Rektörümüz Bağlı ile bir süre görüşen Büyükelçi Miyajima daha sonra konuşmacı olarak katılacağı ‘21. Yüzyılda Asya ve Japonya’ adlı konferansın düzenleneceği Eğitim Fakültesine geçti.