NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde belediyenin son yıllardaki girişimleri ile ilçedeki bütün konutlar termal ısı enerjisi ile ısıtılır hale getirildi.

Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Dünyada en çevreci ısınma modeli olarak bilinen jeotermal enerjiyi, Kozaklı merkezdeki tüm yerleşim birimlerine ulaştırdıklarını belirten Çelik, göreve geldiklerinde Kozaklıdaki konutların 3'te birinin jeotermal enerjiyle ısındığını, yaptıkları çalışmalarla Kozaklı merkezdeki ana mahallelerin tamamına bu enerjiyi ulaştıklarını kaydetti.

Çelik, “Göreve geldiğimiz günden itibaren jeotermal enerjiyle ısınmaya önem verdik. Göreve başladığımda Kozaklıda çok az bir bölge sıcak Sudan faydalanabiliyordu. Yaptığımız çalışmalar sayesinde neredeyse Kozaklının bütün mahallelerine ulaştık. Jeotermal kaynak hattını genişlettik. En son olarak ise jeotermal kaynaktan faydalanamayan merkezdeki tek mahallemiz olan Yıldız Evler Mahallesi'ne de hattı döşedik ve böylelikle bütün mahallelerimiz jeotermal kaynakla ısınmaya başladı." Dedi.