Kaç Aday Yarışacak?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı bünyesinde oda seçimleri biri dışında tamamlandı.

Görevi çeşitli nedenlerle bırakan esnaf odaları başkanlarının dışında en dikkat çeken isim Hacıbektaş Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanlığını kazanan Alican Danacı oldu. Danacı mevcut başkanı devirip bu göreve seçilen tek isim oldu.

Esnaf ve sanatkar odalarında yaşanan seçim sürecinin ardından gözler Mayıs ayına çevrildi. Zira Mayıs ayında birlik başkanlığı seçimi yapılacak. 2010 Yılında yapılan birlik başkanlığı seçiminde 3 aday yarışmıştı. Mevcut Birlik Başkanı İsmail Ördü’nün yanı sıra Nevşehir Madeni İşler ve Sanatkarlar odası başkanı Mehmet Pınarbaşı ve Merhum Birlik Başkanı M. Ziya Bulaner’in vefatının ardından yönetim kurulu içerisinden bu göreve layık görülen Mustafa Sunar birlik başkanlığı seçimlerinde yarışmışlardı.

Nevşehir’de Fırıncılar odasının dışında oda seçimlerinin tamamlanmasının ardından birlik başkanlığına aday olabilecek isimlerin bugünlerde seçim çalışmalarına hız vermeleri bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre; birlik başkanlığına herhangi bir odanın başkanlığı ya da yönetim kurulu üyesi olması gerekmeksizin doğal aday olabilecek tek isim Birlik Başkanı İsmail Ördü. Ördü’nün yeniden bu göreve talip olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta Ördü’nün kendisini destekleyecek olan oda başkanları ile birlikte bir basın toplantısında bir araya gelerek adaylığını açıklaması bekleniyor.

Bu arada Birlik başkanlığına birkaç dönemdir aday olan ve bu konuda potansiyel aday olarak görülen Madeni İşler ve Sanatkarlar odası başkanı Mehmet Pınarbaşı’nın aday olup olmayacağı konusunda herhangi bir somut gelişme yok.