NEVŞEHİR (MHA)Yaklaşan törenler öncesinde bu yıl da kaçak kurban kesimleri nedeniyle ilçe ekonomisinin büyük ölçüde zarar görmesinin önüne geçilmesi isteniyor. 

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, ilçede yıl genelinde 15 bine yakın kurban kesiminin yapıldığını, bunun 10 binin kaçak olarak kesildiğini ifade ederken, bu konuyu defalarca dile getirmelerine karşın yetkili kurumların bir türlü kaçak kurban kesimlerine engel olamadığını dile getirdi.

Hacıbektaş belediyesi olarak kaçak kurban kesimi konusunda yaptıkları çalışmalarla imkânlar doğrultusunda gelişi güzel kaçak kurban kesimine engel olmaya çalıştıklarını söyleyen Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu,

“Bu kaçak kurban kesimlerinin belediyemize ve ilçemiz ekonomisine verdiği zarar yıllık 500 ile 700 bin TL arasında. Bu kayıp Hacıbektaş halkının sömürülmesi anlamına gelmektedir.

Halkımızın yol, kanalizasyon ve su gibi belediye hizmetlerini alamamalarının gaspıdır. 

Bu gaspın önlenmesi için bilinçli Hacıbektaş halkı ile belediyemizin ortak çalışması bundan önce de olduğu gibi bundan sonrada sürecektir” diye konuştu.