Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Nevşehir İl Temsilciliği, Nevşehir Valisi Sayın İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Kadem Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ve Kadem Nevşehir il temsilcisi Diş Tabibi İlkay Akün ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana tesislerinde düzenlenen açılışta konuşan Kadem Nevşehir il temsilcisi Diş Tabibi İlkay Akün ise bugün Nevşehir'e büyük bir değer kazandırıldığını söyleyerek ilimizde kadın potansiyeli gücünün her geçen gün arttığını ifade etti. 


Kadın ve Demokrasi Derneği ilimizde açılmasının Nevşehirli ve Nevşehir'de yaşayan kadınlara güç ve değer kattığını belirten Akün, programda yaptığı konuşmasında; “Güçlü Türkiye’nin büyük hedefleri vardır. Bu hedeflere ulaşmak için her ferdin potansiyelini harekete geçirmeliyiz. İnsanlığın yarısını oluşturan kadın, anneliğin yanında pek çok alanda fedakârca çalışmaktadır. Dileğimiz ve gayemiz sosyo-kültürel çerçevede kadınlarımızın nüfus ve nitelik olarak daha yoğun yer almasıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle Nevşehir Kadem Temsilciliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. Son olarak Bize bu çalışmalarımızın en başından beri destek veren Başta  Valimiz Sayın İlhami Aktaş'a , Nevşehir Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz'e, NEVÜ Rektörümüz Sayın Mazhar Bağlı'ya, Çat Belediye Başkanı Sayın Kamil Duru'ya, Aileme , ekip arkadaşlarıma ve tüm destek verenlere teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

 Kadem Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ise, derneğin tüm Türkiye genelinde ilgi ile karşılandığını söyledi. 

Yılmaz, kadın sorunlarına çözüm üretmek ve adalet merkezli toplumsal dönüşümü gerçekleştirmek için sivil toplum desteğinin önemli olduğunu belirtti. Türkiye'de açtıkları temsilciliklerle kadın politikalarının geliştirilmesi ve kadın kalkınmasına katkı sağlamayı hedeflediklerine işaret eden Yılmaz, "Bizler tek başımıza bunları yaparken sadece bir güç olarak ortaya çıkıyoruz. Bizim yaptıklarımızın topluma, ailelere, devletimize, bürokrasimize, ekonomimize ve sosyal hayatımıza sirayet etmesi ancak sivil toplum örgütlerinin içerisinde bulunduğu tüm partnerlerle bir araya geldiğinde mevcut olabiliyor." diye konuştu. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı konuşmasında; ‘Kadın ve Demokrasi Derneği Nevşehir Temsilciliği’nin açılışından Anadolu’nun fedakar kadınlarına selam olsun. İslam inancımızda, Türk töremizde ve aile geleneğimizde kadın baş tacımızdır. Kadınlarımız geleceğe emin adımlarla yürüdükçe Türkiye güçleniyor. KADEM Başkanı Sn.Doç.Dr..E. Sare Aydın Yılmaz’a ilimize teşrifleri için teşekkür ediyorum. Nevşehir İl Temsilcimiz Sn Dt. İlkay AKÜN’e ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum. Nevşehir’imize hayırlı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Hafız Mahmut Kemikkıran'ın yaptığı duayla KADEM Nevşehir Temsilciliğinin açılışı gerçekleştirildi.

Proğram sonunda davetlilere Nevşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan takdim edildi.