Kadınların  el becerilerinin geliştirilmesinin yanında mesleki alanlarda istihdama dayalı olarak ev ekonomilerine katkıların artırılmasına yönelik olarak çalışmalar yapan Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi (KAÇEM)’nde, geçen yıl düzenlenen eğitimlere 576 kadın katıldı.

Belediye Caddesi üzerindeki Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi ana bina başta olmak üzere Cevher Dudayev Kadın Eğitim Birimi, 2000 Evler Kadın Eğitim Birimi ve Adnan Menderes Terminalinin ikinci katındaki  Kadın Eğitim Birimlerinde, Kapadokya Eğitim Merkezi kanalıyla düzenlenen 48 eğitim çalışmasına geçen yıl içerisinde   576 kadın katılarak eğitimlerden yararlandı.

KAÇEM’ de gerçekleştirilen eğitimlerde kadınlara yönelik olarak; kadın pantolon dikimi, kadın giysileri artistik çizim, mutfak takımları hazırlama, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, elde çin iğnesi, elde kurdele işi, kadın elbise dikimi, dekoratif örtü dikimi, kadın üst giysileri dikimi  eğitimleri verildi.

Ayrıca bu eğitimlere katılan kadınlara hukuk ve sağlık alanında da yıl içerisinde çeşitli seminerler verilerek, kadınların konuyla ilgili olarak bilgi sahibi olmaları sağlandı.