TEBRİKLER "AVUNTU"  TEBRİKLER Gülsüm KABALCI
 
İlk kez düzenlendiği 2007 yılından bu yana 9 bini aşkın kadının, 40 bini aşkın fotoğrafla katıldığı ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması’ Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi. Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun öncülüğünde başvuruların bu yıl ilk defa dijital ortama taşındığı, 1.418 yarışmacının 4 Bin 945 fotoğrafla katıldığı Kadın Gözüyle Hayattan Kareler, Türk kadınının sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimine katkıda bulunmayı hedeflerken, kadınlara kendilerini ve hayata bakışlarını özgürce ifade edebilecekleri bir platform sunuyor. Yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eser arasında Nevşehir'den de eser bulunuyor. 

Nevşehir Sanayi şubesi İş Bankası memuru Gülsüm Kabalcı, yarışmada AVUNTU isimli fotoğrafı ile Nevşehir'i temsil ederek para ödülüne layık görüldü. Sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar arasında," AVUNTU" fotoğrafının yer aldığı" Kadın Gözüyle Kareler" sergisi, Kafsid ekibince Kapadokya'ya davet edilmiş, sergi Eylül Ayı içerisinde fotograf severlerle buluşmak üzere ilimize gelmesi için yetkililerden  olumlu yanıt almıştır.
Anadolu Hayat Emeklilik tarafından Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında, ‘Hayata Dair’ temasıyla düzenlenen yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Fotoğraf Sanatçısı Prof. Güler Ertan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Prof. Nihal Kafalı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç. Emre İkizler, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Kısmet ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer aldı.