Kadın Merkezi(KAMER) Vakfı Gaziantep Şubesi tarafından  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı ortaklığıyla  Nevşehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Trabzon,Erzurum  ve Kırşehir’de  yürütülen ‘Kadın Hakları İnsan Hakkıdır” konulu projenin  Nevşehir’deki sonuçları düzenlenen bir toplantı ile değerlendirildi.

AB Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından da finanse edilen’ Kadın Hakları İnsan Hakkıdır’ isimli projenin Nevşehir bölümünün tamamlanması nedeniyle Ahiler Kalkınma Ajansı Toplantı salonunda bir sunum gerçekleştirildi.

Nevşehir Vali Yardımcısı Vural Demirtaş’ın yanı sıra Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Nevşehir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı toplantıda,  projenin Nevşehir  bölümünü üstlenen Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi yöneticileri proje sonuçlarına ilişkin bilgiler verdiler.

1 Şubat 2014 tarihinde başlayan ve 18 ay süre ile devam eden projenin Türkiye’nin demokratikleşmesi için kadın erkek eşitliğinin sağlanmasına katkı sunmayı amaçlanan projenin kadına yönelik şiddete ilişkin çalışmalar yürüten yerel kuruluşların güçlendirilmesi ve bu kapsamda da yeni yerel birimlerin oluşturulmasının hedeflendiğine vurgu yapan   İstanbul Üniversitesi  Tıp Fakültesi adli Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim üyesi Prof.Dr. Ayşen Ufuk Sezgin, ,kadına yönelik şiddete ilişkin çalışmalar yapan yerel, ulusal ve uluslararası kadın kuruluşları arasındaki  etkili iletişimin etkili ve sürdürülebilir biçimde kurulması ve güçlendirilmesinin de hedeflendiğini belirtti.

Toplantıda daha sonra projenin uygulama alanındaki Nevşehir’de , proje uygulayıcısı kurum konumundaki Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nin bu kapsamda yürüttüğü çalışmalar , Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi  yöneticilerinin yanı sıra, Prof. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin’in yanı sıra, Gaziantep Büyük Şehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Esra Belge ve Proje Koordinatörü KAMER Vakfı Gaziantep Şube temsilcisi Aynur Yıldıran tarafından toplantıya katılanlara aktarıldı.