Kadın motosiklet kullanmaz demeyin! Burası Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı şirin Özkonak kasabası...

Günlerden 8 Mart 2015 Dünya Kadınlar Günü ... Ve Özkonak Belediyesinin düzenlediği Etkinliğe katılmak üzere Düğün salonuna Motosikletiyle gelen bir bayan vatandaşımız dikkatlerden kaçmıyor. Öyleki yanınada aldığı başka bir bayanı kendinden emin bir şekilde arkasına alarak götürürken aslında Kadınlarımızızn inanadığı zaman başaramayacağı hiç bir şey olmadığınıda en güzel örneği oluyorlardı..


Polatlı’nın Kabak Köyü’ne gittiğimizde dikkatimizi çeken bir şey oldu. Köy kadınları tarlalarda çalışıyorlar ve en önemlisi de traktör, kamyon ve motosiklet kullanıyorlardı. 
Polatlı'nın Kabak Köyü’nde tanıştığımız Aynur Kaya Bolu’nun Gerede ilçesi’nden 2001 yılında Kabak Köyü’ne gelin gelmiş. Çok genç yaşlarda memleketinden ilçemizin köyüne gelin gelen Kaya, birçok şeyi köyde kendi ve yakınlarının çabasıyla öğrenmiş. 2
3 yaşındaki Kaya’nın çocukluğundan beri araba kullanmaya karşı bir ilgisi varmış. Evlendikten sonra eşine yardımcı olmak amacıyla tarlada çalışmaya başlamış. Günde 12 saat tarlada çalışan Aynur Kaya zamanla motosiklet, traktör ve kamyon kullanmayı da öğrenerek çocukluktaki hevesini gerçekleştirmiş. 
Köyde erkeklerin yanında kadınlarında tarlalarda yoğun bir biçimde çalıştıklarını söyleyen Aynur diğer kadınlarında traktör kullandıklarını söyledi. Söyleşimizin ardından motosikletle gezintiye çıktığımız Kaya hevesli olmasaydım bu kadar iyi bir sürücü olamazdım dedi.