Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne bağlı Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi’nde, kadınların el becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra, elde edilen bu beceriler yardımıyla ev ekonomilerine katkı sağlamalarını amaçlayan eğitim çalışmaları ilgi görüyor.

Kadınların toplum hayatına daha etkin şekilde katılımlarının sağlanmasının yanı sıra el becerilerinin geliştirilmesi ve bu çerçeveye uygun noktada, ev ekonomilerine katkılarının artırılmasının amaçlandığı eğitimler, Kadın Üst Giysileri Dikimi, Çeyiz Ürünleri Hazırlama, Elde Kurdele İşi ve Kadın Giysileri Kalıp Hazırlama, Kırk Yama gibi branşlarda devam ediyor.

Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi(KAÇEM)’nin Belediye Caddesi’ndeki ana merkezi ile merkeze bağlı , Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminalinin ikinci katı, Cevher Dudayev Mahallesi ve 2000 Evler Mahallesi’nde oluşturulan kadın eğitim birimlerinde, hafta içi ve hafta sonu kursları olarak gerçekleştirilen eğitimlere ,her eğitim döneminde çok sayıda kadın katılıyor.

4 ay süre ile devam eden kurs çalışmaları sonrasında düzenlenen sınavda başarılı olan kadınlara da katıldıkları eğitim branşında başarı sertifikası veriliyor.

Kadınlar, eğitimlerde elde ettikleri beceriler de ışığında kendi alanları ile ilgili üretim yapan firmalarda istihdam imkanı da bulabiliyorlar.