Türk Sinemasının ünlü sanatçısı Kadir İNANIR;
Nevşehir adeta büyük şehir olmuş, Kültür ve Sanat Merkezine hayran kaldım

 Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin Han Odası Saklı Bahçe Lokantası’nda düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yemeğine Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile birlikte katılan Türk sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır, Nevşehir’in adeta büyükşehir haline geldiğini söyledi.

Nevşehir Valiliği ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Avrupa Birliği Projeler ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında hazırlanan ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kapadokya Doğal Film Platosu” kitabının tanıtım toplantısına katılmak üzere Nevşehir’de bulunan Türk sinemasının ünlü ismi Kadir İnanır, düzenlenen yemekte Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile  bir süre sohbet ederek Nevşehir’i konuştu.

 Kadir İnanır,1970’li yıllardan itibaren Nevşehir’de ‘Dağların Kartalı”, “Dila Hanım”, “Derviş Bey” ve “Deprem” isimli filmlerin yanı sıra “Kırık Ayna” isimli dizi film çekimi için çeşitli kereler geldiğini dile getirerek “Nevşehir’e ben 1970’li yıllardan beri çeşitli kereler ziyaret ve çeşitli film ve dizi çekimleri için geliyorum. Nevşehir şu anda büyük bir değişime uğramış kent görüntüsü ile adeta büyükşehir özelliği ortaya koyuyor. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ni daha yakından görme fırsatı buldum. Burada halkın da kültürel ve sanat çalışmalarına oldukça faal bir şekilde katıldığını öğrendim. Tabi bu da bizleri son derece sevindirdi.   Nevşehir’de yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı sizi ve ekibinizi canı gönülden tebrik ediyorum  ’diye konuştu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’ de yapılan yatırımlarla adeta kültür ve sanatın üssü haline gelen Nevşehir’de,belediye olarak her türlü çalışmalarla halkın daha iyi şartlarda yaşamını sürmesine katkı sağladıklarını belirterek,ünlü sinema oyuncusu Kadir İnanır’ın içten açıklamalarına teşekkür etti.