Dünyada ve ülkemizde toplumun haber alma hakkını sağlayan ve en doğru bir şekilde bilgilendirilmesine yardımcı olan haberciler önemli bir görevi üstlenmişlerdir. Bu görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışan ve olumlu ya da olumsuz tepkiyle karşılaşan gazeteci arkadaşlarımızın bireysel ve kurumsal sıkıntıları da her geçen gün artmaktadır.
Özgür, tarafsız, bağlantısız ve ekonomik gücü yerinde olan gazeteci ya da habercilere toplumun ve kurumların tam destek vermesi elzemdir.
Habercinin amacı haber olduğuna göre, bu amacına ulaşmadaki engellerin kaldırılması bir nevi anayasal haktır. Zira olaylardan haberdar olmak kişi hakkıdır. Bu hakkın yerine getirilmesi için devlet ve toplum habercilere azami destek olmak durumundadır. 
Günümüzde basının önemi fazlasıyla artmıştır. Globalleşen ülkeler, basın üzerinden her türlü etkiyi sağlayabilecek şekilde insanlığa yön vermenin gayretindedir. Siyaset, sanat, eğlence ve hatta sağlık gibi bir çok alan basına büyük ihtiyaç duymaktadır. O yüzden basına saygı ve destek mutlaka üst seviyede olmalıdır.
Bu duygularla; özgür, tarafsız, bağlantısız, hür ve tamamen toplum yararı gözeten ayrıca her bir olay ve kişiyi köşesine taşıyan basın mensuplarına teşekkür ediyor, 10 Ocak Gazeteciler Gününü canı gönülden kutluyorum.

MEHMET KAHRAMAN 
BÜRO MEMUR-SEN NEVŞEHİR ŞUBESİ BAŞKAN YARDIMCISI