Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba Belde​ Belediyesi, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya teşrifinin kutlandığı Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kalaba Belediyesi Düğün salonunda yıllarca unutulmayacak bir program düzenledi. 

Kalaba Belediyesinin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinde Peygamber Aşıkları salona sığmadı. Kalaba Belediye Başkanı Mustafa KÖROĞLU, bir taraftan Kasabanın eksikliklerini tamamlarken diğer taraftanda Sosyal faaliyetler konusunda yaptığı çalışmalarla Kalabalının yüzünü güldürüyor.

Kalabalı vatandaşların akın ettiği programda Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmeddin Nursaçan Hocaefendi Kalabalılarla buluştu. Kalaba Belediyesi Düğün salonunun dolup taştığı ve duygu dolu anların yaşandığı programa Kalaba Belediye Başkanı Mustafa Köroğlu; ‘İyiliğin, sevginin, adaletin en büyük temsili olan Efendimizin hayatı, sözleri, sadece Müslümanlar için değil, bütün dünya için istifade edilmesi gereken büyük bir hazinedir. Böylesine özel ve anlamlı günde bu proğrama katılımlarınız için hepinize teşekkür ederim’ dedi. 

Kuranı Kerim Tilavetiyle başlayıp, Necmeddin Nursaçan Hoca’nın sohbetiyle devam eden Özel Kutlu Doğum programında Hz. Peygamber’in hayatından kesitler anlatıldı. Nursaçan Hoca ilgiyle dinlenen konuşmasında; Hz. Muhammed’i neden sevmemiz gerektiğine değindi. İslam aleminin zor günler yaşadığı, terör olaylarının arttığı bu günlerde duaya çok ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Nursaçan “Dua müminin güç kaynağıdır. Dua edin, Allah’tan isteyin, gözyaşı dökün. Kul ağlayınca Mevla’nın rahmeti coşar. Ve gözünün üstünde kaşın var diye birbirinize girip kalp kırmayın” dedi. Necmettin Nursaçan Hocaefendi sohbetinin sonunda Kalabalı’lılar ile hep birlikte el açarak Hz. Peygamber’in aziz ruhu için dua etti. 


Proğrama katılan tüm davetlilere Osmanlı Şerbeti ve Simit dağıtıldı.