Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Ürgüp'te düzenlenen "11. Kalkınma Planı İç Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısı"na katıldı.

11 İlden gelen Vali, Belediye Başkanları, Rektörler ve Kalkınma Ajansı temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, son günlerde dövizde yaşanan yukarı yönlü hareketle ilgili olarak, her kurumun üzerine düşeni layıkıyla yapacağını söyledi.

Vatandaşların üreticilerimizin ve yatırımcılarımızın gönlünün ferah olmasını isteyen Elvan, en ufak bir kaygı içerisinde olmamalarını, Türkiye güçlü siyasi iradesi ve sağduyulu ekonomi yönetimi ile büyüme ve kalkınma alanındaki hedeflerine teker teker ulaşmaya devam edeceğini söyledi.

2017 yılı başlarında da Türkiye ekonomisine yönelik kötü senaryolar düzenlendiğini, ekonomi üzerinde kara bulutların dolaştığını ama amaçlarına ulaşamadıklarını söyleyen Elvan, Türkiye'nin bir taraftan terörle mücadele ederken diğer yandan da ekonomiyi güçlendirme yönünde yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Her iki alanda da başarılı olduklarının altını çizen Bakan Elvan, "Türkiye terörle mücadele konusunda önemli mesafe katetti. Bu mücadeleyi sürdürürken ekonomimizi de güçlendirip daha ileri noktalara taşımaya çabalıyoruz. Türkiye 2017 yılında tüm dünyayı, birçok uluslar arası kuruluşu ve enstitüleri şaşırtan büyüme performansı gösterdi. 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Perissia Hotel'deki programın ardından Ak Parti Ürgüp İlçe Başkanlığını ziyaret edecek, Cuma namazını Musalla Caminde kılarak Ürgüp'ten ayrılacak.