Sivas’ta kalorifer kazanının patlaması sonucu Nevşehir’li sınıf öğretmeni Resul TUNCER hayatını kaybetti eşi yaralı olarak Hastaneye kaldırıldı.

Olay, Gemerek İlçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 5 katlı bir binanın kömürle çalışan kalorifer kazanı, sabah saatlerinde büyük bir şiddetle patladı. Patlama sonrasında binanın birinci katında oturan ve aslen Nevşehir’li olduğu öğrenilen sınıf öğretmeni Resul TUNCER (27) patlamanın etkisi ile delinen tabanın çökmesi sonucu alt daireye düşerek yaşamını yitirirken, eşi Türkçe Öğretmeni Kerime DOĞAN TUNCER (25) ile yan dairede oturan komşusu yaralandı.

Çevrede büyük paniğe neden olan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi ile polis ekipleri gönderildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralılar, Gemerek Devlet Hastanesi'ne, ardından ambulansla sevk edildikleri Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen Kerime DOĞAN TUNCER ameliyata alınırken, patlamada hayatını kaybeden Resul TUNCER'in cansız bedeni ise otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı 

Patlamanın hemen ardından 5 katlı binanın tamamı boşaltıldı.

Binadaki dairelerde oturanlar yan bloklar ile komşu ve yakınlarına sığınırken, polis ekipleri olay yerinde inceleme başlattı.


Patlamada hayatını kaybeden öğretmenin Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Karahasanlı Köyünden Ateş Mehmetin Oğlu Resul Ateş (Tuncer) olduğu belirtildi. Allah rahmet eylesin...