Youtube'nin kralı Almanya'da Türk Gurbetçilerin sevgilisi Tırcıların abisi Alex745 alejandro nickli Nevşehir Kapadokya sevdalısı Ali Can hayatını kaybetti.
Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Ortahisar kasabasına bağlı İbrahimpaşa (Babayan) köyü nüfusuna kayıtlı Almanya'da Tır Şöförü Ali Can, bugün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Konu hakkında ilk açıklama Ali Can'ın Nevşehir'de yaşayan teyze oğlu Salih Isınmış'tan geldi.

Salih Isınımış www.fibhaber.com a yaptığı açıklamasında, "Türk gurbetçilerin dostu İnternet fenomeni Teyze oğlum Ali Can dört saat önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Frankfurt'ta Tırıyla yük boşaltmasının ardından yorgun düşerek aracında uyuya kalan Ali Can oracıkta hayatını kaybetmiş. Kalp krizi geçirmiş. Şuan ailesi haberi alır almaz Almanya'ya hareket ettiler. Bu acı haberi sizlerle paylaşıyor olmaktan dolayı bende çok üzgünüm. Dünyalan tatlısı gönül dostu artık tüm Türkiye'nin avrupa'daki sevgilisi bu haberle biliyorum yıkıldı.Mekanı cennet olsun" dedi.

68 doğumlu Ali Can evli ve 17 yaşında bir kız çocuğu babasıydı. En son geçtiğimiz günlerde sılai rahim için Nevşehir'e gelen Ali Can'ın bu zamansız ölümü youtube deki milyonlarca takipçisinide  üzdü.

Kopuk uçurtması, napsakk, nörsekkkiii kelimeleriyle hafızalardan çıkmayacak...

Alex745Alejandro/AliCan kimdir: 
Ali Can 3 Mart 1968 tarihinde Nevşehir'e bağlı Ürgüp ilçesinin İbrahim Paşa köyünde doğmuştur. Okulu bırakıp baba mesleği olan uzun yol şoförlüğünü tercih etmiştir. İzmir'e bağlı Bayraklı ilçesinde askerliğini tamamladıktan sonra 1992 yılında Almanya'nın Dresden şehrine yerleşmiştir. Burada Alman devletinin resmi posta teşkilatı olan Deutsche Post da işe başlamıştır. Evliğini burada yapmış ve bu evliliğinden Yasemin adında bir kızı olmuştur. 2016 yılında işinden istifa edip yakın arkadaşı Serdar'ın yanında LLS şirketinde işe başlamıştır. Şu anda YouTube de aktif bir kanalı ve milyonlarca takipçisi vardır. Tam bir BMW aşığır. Favori tır markası İveco'dur. Sebebi ise sesinden ve kabininin genişliğinden dolayıdır. Kendisinin 2009 model BMW 760Lİ ve karısın BMW 116İ olmak üzere iki vardır ki bunlar onun BMW meraklısı olduğunun en büyük kanıtıdır. YouTube kanalının ismi olan Alex745Alejandro kelimesinin manasını ilk duyan herkes merak eder. Alex, Ali'nin ölen köpeğinin adı, 745 eski BMW 745 den geliyor ve Alejandro YouTube da dinlediği ilk şarkıdır.​


FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli değerli hemşehrimiz Ali Can'a Allah'tan rahmet ve tüm gurbetçilerimize sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.  
إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ "Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156)