Kamp Tamamlandı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), afetlere ve olağan dışı durumlara karşı her an hazır olabilmek için planladığı ve 2014 yılı faaliyet planında yer alan İl Eğitim ve Tatbikat Kamplarından birini daha başarı ile tamamladı.

Nevşehir UMKE’nin, ekip faaliyetlerini sürekli canlı tutmak amacıyla düzenlediği İl Eğitim Ve Tatbikat Kampı, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde bulunan, Damsa Sulama Barajı kıyısındaki alanında gerçekleştirdi.09-11 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve aralarında Doktor, Sağlık Memuru, Acil Tıp Teknisyeni (ATT) gibi mesleklerden 16 personelin katıldığı kampta ekiplere, Nevşehir ASOB İl Sorumlusu Aygen TAŞPINAR ve ASOB Personeli Hasan DOĞAN tarafından, İstasyon Kurulumu, Afet Lojistiği ve UMKE Medikal Çantası Kullanımı, İple Düğüm Teknikleri ve Kullanıldığı Yerler, Dağ – Arama ve Kurtarma Malzemeleri Kullanımı Ve Tanıtımı, Triaj, Hava Hattı Kurulumu Ve Yüksekten Hasta Transferi, Kamp Kurulumu Ve Kamp Kuralları, Kamp Güvenliği eğitimi verildi. Ayrıca yaklaşık 7 km’lik arazide mukavemeti arttırma ve kondisyon yürüyüşü düzenlendi.

 3 gün boyunca çadırlarda konaklayan ekiplere 24 saat esas alınarak vakalar verildi. Yapılan gece tatbikatında senaryo gereği dağlık alanda kaybolan ve düşerek yaralanan 2 kişiye ulaşıldı. Hastalara gerekli ilk müdahale yapıldıktan sonra güvenli alana ulaştırılmaları ve Sağlık Merkezine nakilleri gerçekleştirildi.

 Kampın son gününde yapılan tatbikatta, senaryo gereği, vadide düşerek yaralanan l dağcının, vadiden karşılıklı iplerle ve teknik malzemelerle kurulan hava hattı ve kurtarma sedyesi sayesinde Sağlık Merkezine nakli gerçekleştirildi.

Tatbikata gözlemci olarak Kayseri UMKE'den gelen 11.Bölge UMKE Koordinatörü Dr. Deniz Güney ve Kayseri UMKE Sorumlusu Nazif Gümüşsoy katıldı. Ayrıca tatbikatı, ekipleri ziyarete gelen Mustafapaşa Beldesinde bulunan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’ndan katılan 20 üniversite öğrencisi ve 3 öğretim görevlisi de izledi.

Kampı ziyaret ederek, çalışmaları yerinde izleyen Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay’da, afet durumlarında, bu işin eğitimini almış ve tam donanımlı UMKE timlerinin doğru ve hızlı müdahalesinin büyük önem kazandığını vurgulayarak, bu tür eğitim ve tatbikat kamplarının önemli olduğunu belirtti. Ünlübay ayrıca “Sadece tatbikatlara değil gerektiğinde ülkemizin değişik illerinde ihtiyaç duyulduğunda koşarak giden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kamp sonunda Eğitim ve tatbikatı başarıyla tamamlayan UMKE Personeline Katılım Belgesi takdim edildi.