Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, Kamu Denetçiliği Kurumu’na yapılan bir şikayet başvurusu kapsamında Erzurum Aşkale Geri Gönderme Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

 

Erzurum Vali Yardımcısı, Aşkale Kaymakamı ve Erzurum İl Göç İdaresi Müdürü tarafından karşılanan Mehmet Elkatmış ile beraberindeki Kamu Denetçiliği Kurumu Uzmanı Çiğdem Alp’e, Merkez Müdürü tarafından geri gönderme merkezini tanıtan bir sunum yapıldı. Sunum sonrası Kamu Denetçiliği Kurumu heyetinin sorularını cevaplayan yetkililer, Aşkale Geri Gönderme Merkezi’nin tüm bölümlerini Mehmet Elkatmış’ın incelemesine açtılar.

 

Geri Gönderme Merkezi’nde kalan yabancılarla sohbet eden Kamu Denetçiliği Kurumu heyeti, söz konusu merkezde idari gözetim altında tutulan bazı yabancılarla özel mülakatlar da gerçekleştirdi.

 

Ziyaret kapsamında Kamu Denetçisi Mehmet Elkatmış, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti. Kamu Denetçisi Elkatmış, bu kapsamda, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yetkilisinden bilgi alırken merkezi ziyaret eden AB Türkiye Delegasyonu ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilileri ve onlara eşlik eden Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Dış ilişkiler ve İnsan Ticareti Mağdurlarını Koruma Daire Başkanları ile de bir araya geldi.