Kamu Denetçisi Serpil Çakın ve Mehmet Elkatmış, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) tarafından Ankara’da düzenlenen Sivil Toplum-Kamu İşbirliği Ulusal konferansına katıldılar.

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişmesi ve Sivil Toplum-Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde, bu güne kadar gelinen noktaların dile getirildiği TÜSEV’ce düzenlenen Sivil Toplum - Kamu İşbirliği Ulusal konferansına Çakın ve Elkatmış ile birlikte birçok kamu ve STK yöneticiler yer aldılar. Konferansın ilk bölümü içerisinde panel toplantısı haline dönüştürülen oturumda, konuşmacı olarak yer alan konuklar;  Türkiye’de Sivil Toplum-Kamu Sektörü Diyaloğu konusu üzerinde, Sorunlar, İyi Örnekler, Plan ve Stratejiler konularını ele alarak değerlendirmede bulundular.

Proje çerçevesinde konferansın Atölye çalışması halinde geçen ikinci bölümünde katılımcılar, STK’lar ile kamu kurumları arasındaki Davranış İlkeleri Rehberi’ne yönelik içerik çalışmasını yürüttüler.

 

Kosova Meclisi Çevre ve Alan Planlama Komisyonu üyelerinden oluşan heyet Kurumumuzu ziyaret etti.

Görüşmede ezan ve çan seslerinin yüksekliğine ilişkin Türkiye’deki mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgi verildi.