NEVŞEHİR(MHA) Kzılay Nevşehir Şube Başkanlığı ile Kan Merkezi tarafından düzenlenen Kadir Gecesine özel kan bağışı kampanyasına ilgi bir hayli fazlaydı.

Kurşunlu Camii önünde kurulan ve teravih namazı sonrasında kan bağışlarının alınmaya başlandığı organizasyona kan bağışında bulunmanın bir insanlık görevi olduğu düşüncesiyle 300’e yakın insan adeta hayırda yarıştı.

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Süleyman Kurt’un nezaretinde kan bağış otobüsünde kabul edilen kan bağışlarının beklenilenin üzerinde olması Kızılay Şube Başkanlığını da mutlu etti.

Nüfusuna oranla kan bağışında Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olan Nevşehir’in bu hassasiyetine her zaman hayran olduklarını dile getiren Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, 300’e yakın kan bağışının toplandığı kadir gecesinde bağışçıların gösterdikleri hassisiyetten dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Mübarek Ramazan ayında da insanların kan bağışında bulunabileceklerini, kan bağışının vücudu tazeleyip, insanları zinde tutacağına dikkat çeken Kızılay Kan Merkezi Doktoru Dr. Süleyman Kurt, “Ülkemizde kan bağışlarına büyük ihtiyaç duyuluyor. Zira trafik kazalarının bir hayli yüksek olduğu ülkemizde her an binlerce insanımız kana ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle insanlarımızın kan bağışına daha duyarlı yaklaşmalarını istiyoruz” açıklamalarında bulundu.